Rondleiding voor potentiële kopers haven

ALMERE
Zo'n 15 ondernemers die geïnteresseerd zijn in het overnemen van de haven van Almere Haven zijn daar woensdagochtend rondgeleid. De gemeente is eigenaar en wil ervan af, omdat de haven te veel geld kost. Ze komt elk jaar ruim 100.000 euro te kort op de exploitatie.

Tijdens de zogeheten schouw kwam onder meer naar voren dat de haven op verschillende plekken te ondiep is. De gemeente zegt dat het al dan niet uitdiepen van de haven onderdeel wordt van de gesprekken met de ondernemers.

Stoomschip Succes heeft problemen met de huidige ondiepe stukken. Als wordt besloten de haven niet uit te diepen, moet het schip wellicht vertrekken. Alle geïnteresseerde ondernemers kunnen tot volgende week schriftelijk vragen stellen aan de gemeente over de situatie. Die worden maandag openbaar gemaakt.

reacties (4)

 • Relax

   

  Lijkt me wel wat alles in de verkoop. Ik wil wel het spoor opkopen. Een prive lijntje naar Amsterdam. Lekker rustig en alleen voor mijzelf.

  reageer
 • jan de bakkert

   

  Waarom de rest van Almere ook niet lekker in de uitverkoop? Past prima in het privatiseringsgedachtegoed van vooral de VVD, om te beginnen met het stadhuis + inhoud. Levert een hoop nieuwe baantjes op voor alle vrindjes/Ceesjes van Bemmels, want al die BV's hebben wel een CEO nodig a raison van ca. 1,5 miljoen/per jaar. Maar wel de opbrengst eerlijk verdelen onder de inwoners hoor!

  reageer
 • tja

   

  wanneer beseft men nu dat Almere niet aantrekkelijk is? ook niet voor recreatie? er zijn teveel andere veel meer gezellige havens in de buurt, stop met denken dat deze slaapstad iets met toerisme te maken heeft.

  reageer
 • Hannes

   

  Het is werkelijk heel treurig wat de gemeente teweeg brengt. Als de gemeente zelf de exploitatie niet kan opbrengen, wie dan wel. Elke stad of dorp, met een haven hoort zich zelf te bedruipen. Zolang er geen verbetering in het schutten naar het hart van Almere komt. Zal het geen resultaat geven, om Almere nog meer aantrekkelijk temaken voor de recreatievaart. Verder kan de horeca er zelf genoeg aandoen wat betreft het visite kaartje van Almere Haven

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert