Poppen 'sturen' fietsers van de stoep

ZEEWOLDE
Fietsers die rond de basisscholen De Kaleidoscoop en de Panta Rhei in Zeewolde op de stoep rijden, worden vanaf nu door poppen weggestuurd. De houten bewakers zijn door de leerlingen zelf beschilderd.

Ze werden daarbij geholpen door kunstenaar Rob van den Broek. Volgens de scholen en de gemeente ontstonden door de stoepfietsers geregeld gevaarlijke situaties.

De poppen hebben niet alleen een waarschuwende functie, ze zijn tegelijkertijd ook speelmateriaal voor de kinderen. Het voetpad blijft wel toegankelijk voor scootmobiels en kinderwagens.

reacties (8)

 • jacqueline weeling

   

  Op de stoep fietsen is een keuze. Afhankelijk zijn van een scootmobiel niet. Hoe erg moet het eerst misgaan voordat al die stoepfietsers inzien dat het voor voetgangers gevaarlijk is als er zomaar een fietser op ze in komt rijden. Terwijl ze op de stoep lopen. En de fietser van het fietspad of de rijbaan gebruik kan maken. Hou toch eens op met dat kinderachtige gefiets op de stoep. Tip: je kunt ook afstappen!

  reageer
 • Rob van den Broek

   

  Als mensen nu nog niet willen snappen dat dit een voetpad is, aan wie ligt dat dan? Gelukkig zijn er velen die positief reageren. De scholen, ouders en kinderen zijn erg blij met de kleurrijke poppen. De sporadische fietser die gewoon door blijft fietsen leert het mogelijk nog wel een keer.

  reageer
 • Carry

   

  Belachelijke reactie van je. Scheuren met een scootmobiel op het fietspad ik weet het niet hoor maar met de fiets kun je veel harder. Maar ja je moet toch een groep mensen de zwarte Piet toespelen. Ter info de meeste scootmobielen kunnen niet harder dan 16 km per uur

  reageer
 • ikke

   

  Gewoon omdat je geen fatsoen hebt!

  reageer
 • Fietser

   

  En dat doe ik daar dus ook ;)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frisjes

   

  ja als je eerst de normale weg dempt, zodat de logische weg (aansluitend) op de rotonde, voor fietsers niet toegankelijk is..zij dus om moeten rijden (al is het misschien in de ogen van de gemeente niet veel)...dan krijg je dit. Niet dat ik het goedkeur, maar t is gewoon een van de gevolgen van t onlogische aankleden en inrichten van woonwijken en de wegen daarbij behorend.. Zeg maar typisch Zeewoldens

  reageer
 • Rob

   

  Ik kan me zo voorstellen dat fietsers er lachend omheen rijden...

  reageer
 • @@@

   

  mensen die een scootmobiel rijden die rijden over het algemeen vaak hard over de stoepen of fietspaden of in de stad let maar eens goed op die mensen kijken ook niet uit want ze denken juist dat iedereen voor hun wijkt zodat ze lekker verder kunnen scheuren heb het vaak gezien dat het maar net goed ging

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert