Justitie eist 8 maanden en tbs voor verkrachting

LELYSTAD
Voor het verkrachten van een 16-jarig meisje heeft een 21-jarige Lelystedeling in hoger beroep 8 maanden gevangenisstraf en tbs tegen zich horen eisen. De strafzaak diende voor het Gerechtshof in Leeuwarden. De man was eerder door de rechtbank tot dezelfde straf veroordeeld.

De Lelystedeling ging in hoger beroep omdat het meisje volgens hem had ingestemd met de seks. Ook maakte hij naaktfoto's van haar.

Volgens de advocaat van de verdachte kampt de Lelystedeling met een aandoening, waardoor hij het gedrag van een 5-jarige vertoont. De advocaat vroeg het hof om de zaak te behandelen volgens de richtlijnen van het jeugdstrafrecht.

reacties (3)

 • .\/\/.

   

  Over strafmaat kan je eeuwig discussiëren, daarom zijn er richtlijnen. Het is niet alleen een kwestie van jouw verontwaardiging, maar ook een afweging van allerlei factoren. Een lange gevangenisstraf zonder TBS kan uiteindelijk op de lange duur meer risico opleveren (recidive) dan een kortere straf met TBS (namelijk snel behandelen). Volgens mij denken mensen dat je voor alles maar beter levenslang kunt geven, maar daarmee jaag je alleen een illusie van schijnveiligheid na.

  reageer
 • Poe

   

  TBS is gewoon potentieel levenslang..

  reageer
 • mr bbs

   

  echt een belachelijke straf voor iemand levenslang beschadigen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert