Zwaargewonden bij aanrijding A27

ALMERE
Twee mensen zijn dinsdagochtend zwaargewond geraakt bij een botsing op de A27 tussen Almere en Huizen. Volgens de politie botsten daar kort voor 08:00 uur drie auto's op elkaar. De achteropkomende auto's merkten te laat dat er een file stond.

Twee van de bestuurders zijn met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Door het ongeluk waren twee rijstroken enige tijd afgesloten.

Rond 10:00 uur was de weg weer vrij.

reacties (32)

 • yvon

   

  Oordeel niet! deze jongen in de bloei van zijn leven kiest er niet voor om zwaar gewond afgevoerd te worden, veel pijn, veel letsel en lange hersteltrajecten te doorlopen. ALS alles al goed gaat komen. Ik denk dat hij het meeste last heeft van deze actie. ongeacht de "oorzaak". Materiaal is te vervangen je lijf en je leven niet. Hij is niet een jongen die domme dingen doet, zoals bellen in de auto, drank oid.. dat is voor echte DOMBO'S. Hij heeft wel een fout gemaakt die hem het duurst is komen te staan. Reken maar dat hij en zijn familie hier de meeste last van heeft. Dus laten buitenstaanders het niet erger maken dan het is. Nergens voor nodig en het geeft aan dat je eigenlijk niets positiefs te doen heb. Jammer onze maatschappij is toch al niet zo rooskleurig en dan maken enkele "beoordelers"het nog erger. AUB doe iets positiefs en als je dat niet kan doe dan niets!!

  reageer
 • Aphrodite

   

  En toch nog even dit; Heb je écht goed nagedacht toen je dit bericht schreef:"ik moet heel eerlijk zijn, ik heb ook moeite om van mijn telefoon af te blijven bij 120-130 km/u rijd?" Even serieus?? Je veroordeelt niet alleen, maar je geeft ook nog eens blijk van eigen onnozelheid. Jemug zeg, lees jouw tekst drie keer achter elkaar en je begint spontaan te lachen om de grote grap die jij op jezelf bent. En de waarheid mag niet meer gezegd worden? Jawel hoor. De waarheid aan de hand van feiten en niet jouw kijk op de waarheid, dat is heel wat anders. Jouw kijk op de wereld bezie je wel door een heel bijzondere gekleurde bril. Wessel: je bent een enorme kanjer! Respect

  reageer
 • Rien

   

  Je mag de waarheid altijd zeggen als je weet wat de waarheid is, aangezien dit nog niet bekend is, en de bestuurder van de rode auto met zwaar letsel nog steeds in het ziekenhuis ligt en nog niet in staat is een verklaring af te geven lijkt me dit een beetje een voorbarige uitspraak. Ik ken de bestuurder persoonlijk en weet wat er nu binnen de familie gaande is, geloof me dat gun je niemand. Als de bestuurder/inzittenden van de Ford ook gewond zijn, wens ik hen ook beterschap.

  reageer
 • Dick

   

  Niet kwetsen. Prima. Maar je mag in Nederland de waarheid niet zeggen. Ik denk dat de eigenaar van die Focus daar wel op zit te wachten.

  reageer
 • Dirk zaan

   

  Het is een populair misverstand dat je in Duitsland zo hard zou mogen rijden. Onlangs is een hardrijder veroordeeld voor dood door schuld nadat er dankzij hem en zijn veel te hoge snelheid een carambole ontstand met dodelijk afloop voor iemand langs de weg. Overigens geldt ook in Duitsland op heel veel plaatsen een snelheidsbeperking.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Beaudine

   

  " Thee drinken en knuffelen hebben we al genoeg gedaan in dit land " Dus dan maar andere mensen gaan kwetsen? Jij hebt echt geen idee in wat voor situatie deze mensen nu zitten. Jij hebt ook geen idee tegen wie je het hebt. Wij weten zeker dat hij geen gekke dingen heeft gedaan in de auto. Jij kan je conclusies nu lekker voor je houden want niemand zit op jou betweterige gedoe te wachten. Ga ook niet de discussie aan met me want ik kan hier echt heel boos om worden. En dan niet omdat jij zo nodig gelijk moet hebben maar hoe jij je opstelt tegen Wessel. Ik neem aan dat jij een volwassen man bent. Het slachtoffer is 18 jaar, kan je na gaan hoe oud zijn broertje is. Wat je tegen mij zegt moet je lekker zelf weten. Niemand zit nu op de oorzaak te wachten maar op het herstel van deze jongen. Die veel te jong is om in deze situatie te zitten. Als je zelf in zo een situatie zit dan mag je gaan lopen rond roepen wat de oorzaak is. Maar ga niet een ander naar beneden halen terwijl je geen idee hebt.

  reageer
 • Beaudine

   

  Wat ontzettend respectloos deze berichtjes. Jullie hebben geen idee wat voor jongen het is geweest. Wessel zegt terecht dat hij zijn broer goed genoeg kent om te weten hoe hij rijdt. Enig idee hoe oud deze twee jongens zijn? Wat stoer om zo tegen en over ze te praten. Trek allemaal lekker je conclusies maar doe dat niet ten koste van andere en al helemaal niet van Wessel en zijn broer. Zoals er al werd gezegd het is niet bekend wat er is gebeurd dus hou gewoon verstandig je mond in plaats van mensen te kwetsen met je gekke ideeën. Hij heeft niet asociaal gereden en hij heeft niet lopen kutten onder het rijden. Heb een beetje medeleven zeg, mijn hemel. Schaam me gewoon voor de mensen met wie ik in dit land woon. Wessel wens jou, je broers en je ouders heel veel sterkte. Ik hoop dat het snel beter met hem gaat en ik hem snel weer zie lachen. Ik denk aan jullie ! x

  reageer
 • Cindy

   

  Wessel, laat ze kletsen. Op dit moment is de reden waarom dit is gebeurd totaal niet belangrijk, en de mening van al deze mensen vol vooroordelen en ongegronde aannames volledig ongepast. Lief dat je het zo voor je broer opneemt. Zijn herstel, en de manier waarop jullie deze klap met elkaar verwerken is op dit moment het enige dat belangrijk is. Boeien wat al die onwetende mensen hier blaten. De mensen die er toe doen, weten wel wat voor een geweldige knul, en serieuze bestuurder jouw broer is. En dat is wat telt! Heel veel liefs en sterkte!

  reageer
 • Marjolein

   

  Wat walgelijk om sommige mensen hun reacties te lezen. De mensen die regelmatig op de A27 rijden tussen Almere en Huizen weten hoe verradelijk die brug kan zijn. Ik wens de familie van de betrokkenen veel sterkte te komende tijd.

  reageer
 • Malle Pietje.

   

  Als meneer verstandig genoeg was dan had hij niet achterin een focus gestaan. Dacht ik zo. Sterkte.

  reageer
 • Aphrodite

   

  Het verbaast me werkelijk hoe er geoordeeld wordt over de situatie en de mensen die hierbij betrokken zijn. Met plaatsvervangende schaamte lees ik de berichten. Is dit onze maatschappij?? Vol misplaatste meningen en (voor) oordelen? Voor iedereen die zo goed lijkt te begrijpen hoe dit heeft plaats kunnen vinden of gewoonweg niet snappen hoe je een file nou toch niet kan zien: Zó pijnlijk om dit mee te maken als bestuurder zelf. Als vader, moeder, broer, zus of vriend zijnde die zich afvragen of het alsjeblieft wel goed komt met de betrokkene. Maak slachtoffers niet tot daders als je niet weet wat er gebeurt is. Stop met die denigrerende opmerkingen dat de bestuurder zeker aan het appen of flirten was. Ik denk maar zo: één vinger wijst naar de ander, de overige drie naar jezelf. Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

  reageer
 • Aphrodite

   

  Hallo Dick, Ik hoop werkelijk voor jou en jouw familie en vrienden dat je nooit ooit betrokken zult raken bij zoiets verschrikkelijks. Je uit je op zo' n walgelijke, respectloze manier, dat ik me afvraag of je enig gevoel in je donder hebt. Je weet helemaal niets. Hoe kun je zo oordelen terwijl je niet weet wat er gebeurt is? Los daarvan al zou je het wél weten, word jouw oordeel nog steeds niet op prijs gesteld. Jouw mening op zichzelf trouwens ook niet. Daar vraagt namelijk niemand om. Mijn tip: Doe iets mensvriendelijks en vredelievend en bid dat het goed komt met de mensen die betrokken zijn bij dit ongeluk. Wordt je uiteindelijk zelf ook gelukkiger van weet je. Ik zal in ieder geval wel voor jou bidden, je hebt het echt nodig. Arme drommel

  reageer
 • Dick

   

  Dus het was dat vliegje wat op z'n voorruit uiteen spatte? Één ding, hij heeft niet op zitten letten. Waarom niet? Weet ik niet. Als jij gewoon goed oplet dan klap je niet zo achterin een andere auto. Ik snap dat je het voor je broer wilt opnemen maar dit komt niet van een vliegje. En ik moet heel eerlijk zijn, ik heb ook moeite om van m'n telefoon af te blijven bij 120-130km/u. Zit ik in Duitsland op de Autobahn @ 190 - 220km/u heb ik daar totaal geen moeite mee want ik ben met het verkeer bezig.

  reageer
 • ITje

   

  Ik heb het van dichtbij zien gebeuren en ben gestop om te helpen. Verschrikkelijk om te zien hoe de jongen in de rode auto er aan toe was. Hij is zonder te remmen of uitwijken op zijn voorganger gereden. Compleet over het hoofd gezien. En of de reden daarvoor dan belangrijk is...?

  reageer
 • wessel

   

  ik ken mij broer goed genoeg dat hij verstandig genoeg is om dat niet te doen

  reageer
 • wessel

   

  mijn broer kennende let hij gewoon op het verkeer en heeft niks gedaan. ik vertel jullie een ding als jullie de persoon/situatie kennen mogen jullie zo reageren dat is wat ik nu zeg en daar mee basta gr wessel

  reageer
 • Frenky

   

  Had ie afstand moeten houden en op moeten letten

  reageer
 • Dick

   

  Heeft helemaal 0,0 met afstandhouden of snelheid te maken. Hier was gewoon sprake van niet opletten en dus is het rode autootje met volle vaart achterin de focus gekleund.

  reageer
 • wessel

   

  er is nog niet een duidelijk wat er nou 100% gebeurt is

  reageer
 • Dick

   

  Wat een Bullshit. Snelheid is NOOIT de oorzaak van een ongeval. Het is slechts de letsel/schade bepalende factor. En in dit geval, gezien de schade was er juist te veel afstand om snelheidsvershil op te bouwen. Nee, de bestuurder van de rode auto heeft gewoon zitten pitten/whatsappen/radiofrunniken/navigatieklooien of met een medeweggebruik(st)er zitten flirten. Maar opletten absoluut niet. Oh ja ik weet het, hij was aan het oefenen voor "snelheidsweter".

  reageer
 • Lex

   

  Mensen; stap NOOIT je auto uit wanneer je in een file terechtkomt.

  reageer
 • peter

   

  ow zielig voor je broer Beterschap. maar goed is wel dom om.de file niet te zien.

  reageer
 • Wessel

   

  jullie zouden misschien ook even aan de mensen kunnen denken die nu in het ziekenhuis liggen waaronder mijn broer en als jullie dat niet hebben ga dan ook niet reageren hierop dank u wel Gr Wessel Bijl

  reageer
 • Fred

   

  Er was geen mist!

  reageer
 • maan

   

  Nog nooit gehoord dat mist zo van het ene op andere moment op kan komen?

  reageer
 • autorijder

   

  helemaal mee eens afstand houden is voor velen een probleem. .. bumper kleven voor al s, morgens vroeg en dan de koplampen in jou auto. .wat vroeger van huis af!!!!! autorijder

  reageer
 • Pzaal

   

  ah vandaar dat alles daar stil stond. tje bellen roken radio klooien of opgefokt achter het stuur. als je dat niet in de hand houden kan ga dan niet rijden.

  reageer
 • MKM

   

  Eens, maar volgens mij is door niemand geïnsinueerd dat mist de oorzaak was. Mist had wel een omstandigheid kunnen zijn, maar was het waarschijnlijk niet.

  reageer
 • jenny

   

  hoe kun je een file niet zien...

  reageer
 • Herman

   

  Mist is nooit de oorzaak! Te hard rijden en te weinig afstand houden wel.

  reageer
 • MKM

   

  Dat betwijfel ik, kort daarvoor reed ik er ook langs, maar was van mist geen sprake.

  reageer
 • Joost

   

  Mist?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert