Burgemeester Jorritsma op plek 3 VVD lijst Eerste Kamer

ALMERE
Burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere staat inderdaad op de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer. Dinsdag werd al bekend dat dat waarschijnlijk het geval zou zijn.

Jorritsma staat op nummer 3 van de lijst die de VVD woensdag heeft gepubliceerd. De politica wil nog niet zeggen of ze het burgemeesterschap en het lidmaatschap van de senaat wil gaan combineren.

De nieuwe Eerste Kamer wordt op 26 mei gekozen door Provinciale Staten. De tweede ambtstermijn van Jorritsma als burgemeester is dan nog niet afgelopen. Die eindigt pas in augustus 2015.

Op de VVD-lijst staat Sybe Schaap uit Emmeloord op plaats 12. Hij is voormalig dijkgraaf van het Waterschap Groot Salland en oud-voorzitter van de Unie van Waterschappen. Schaap zit sinds 2007 in de Senaat.

reacties (12)

 • tja

   

  it giet aon, wegwezen

  reageer
 • mr bbs

   

  Daaaaaaaaaag Annemarie we waren de belangenverstrengeling ECHTER niet vergeten!!!!!!

  reageer
 • Robert

   

  Een functie als 1e Kamerlid en Burgemeester zijn niet te combineren. Niet qua aandacht en tijd, noch qua botsen van belangen. Tegelijkertijd is het proces om te komen tot de voordracht van een nieuwe Burgemeester een langdurig proces, zeker bij een stad in de groeifase van Almere. Het niet vóór december willen informeren van de Raad getuigt niet alleen van het stellen van eigenbelang boven dat van de gemeente, het getuigt ook van een stevig gebrek aan openheid. Mw. Jorritsma heeft op dat vlak al een keer op de rand van een collectieve motie van wantrouwen gestaan (de 'warmtepomp affaire') en heeft de Raad evenmin eerlijk geïnformeerd ten tijde van haar sollicitatie naar de burgemeestersfunctie van Amsterdam. Drie keer is scheepsrecht, dus indien Mw. Jorritsma in haar weigering volhardt staat de Raad volledig in zijn recht om haar te dwingen de consequenties daarvan te aanvaarden. In ultimo via een motie van wantrouwen.

  reageer
 • Danny

   

  Hoogmoed komt altijd voor de val..... Iedereen volgt daarin zijn of haar eigen koers. Prima toch?

  reageer
 • vdb

   

  ja ja hiep hiep hoera ze gaat weg

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jerry

   

  Annemarie gaat helemaal niet weg. In Den Haag drinken ze wijn en lusten geen thee.

  reageer
 • Leo

   

  Krijgt ALMERE misschien toch een vrouw als burgemeester , ipv deze mastodont. Niets heeft ze betekent voor ALMERE, heeft alleen zichzelf en het bouwbedrijf van haar man verrijkt. Ik kom haar persoonlijk uitzwaaien, wat zal dat een feest zijn.

  reageer
 • Freek_B

   

  In de wandelgangen van de Almeerse stadhuis wordt Jorritsma al langer de Freule van Waterpomp tot Bijbaan genoemd, dus ach wat, deze kan er ook nog wel bij!! Als je Jorritsma mag geloven dan is burgemeester zijn van een van de grotere steden van Nederland maar een part-time baantje. Daar blijft genoeg tijd over voor ander belangrijk geborrel. Maar het is natuurlijk al langer bekend dat Jorritsma wel klaar is met Almere. Die sollicitatie voor burgemeester van Amsterdam, wat U eigenlijk niet mocht weten, was natuurlijk al duidelijk een teken aan de wand. En met het mislukken van de Schaalsprong is Almere ineens een stuk minder belangrijk. En nu de Floriade ook een debacle dreigt te worden, is het tijd om langzaam de hielen te lichten. Je moet nooit blijven als puinhoop dreigt ontdekt te worden. Dat hadden Adri Duivesteijn en Arno Visser al ook door! Die zijn al verhuist naar het Haagse centrum van de macht. En een Jorritsma kan dan natuurlijk niet achterblijven. D'r mot wel gelobbyed worden natuurlijk!!

  reageer
 • Ron

   

  Eens.

 • Lexie

   

  De vlag gaat hier uit als ze vertrekt , maar ik vrees dat het net als der vorige sollicitatie niets wordt, wie moet haar nog met haar staat van dienst, ik vrees het ergste voor Almere maar ach slechter kan het hier toch niet worden

  reageer
 • ed

   

  Eerste Kamerlidmaatschap en burgemeester zijn van Almere is onverenigbaar.Tegenstrijdige belangen, zeker als de superprovincie ooit nog eens te sprake zal komen. Zij , als burgemeester van Almere, dient zich dan niet in het debat te mengen en zich van stemming te onthouden. Alles kon in Almere maar kan niet in de EERSTE kamer.

  reageer
 • michael

   

  toch wel een beetje raar burgemeester van Almere en voorzitter van de VNG en dan ook misschien nog de eerste kamer.... en dan maar zeggen dat er niets aan de hand is ???

  reageer
 • Faith

   

  AnneMarieForEver , hoop dat Almere nog lang de kennis en kunde van BurgerMeesteres Jorritsma in de kamer van het stadhuis kan blijven behouden,en dat de die andere ( eerste ) kamer een nevenfunctie wordt.

  reageer
 • qwerty

   

  mee eens! van mij mag ze nog een termijn burgemeester van Almere zijn.

 • qwerty

   

  mee eens! van mij mag ze nog een termijn burgemeester van Almere zijn.

 • qwerty

   

  mee eens! van mij mag ze nog een termijn burgemeester van Almere zijn.

 • Hans

   

  U bent aan het dromen?

 • almere

   

  mag ik hopen dat ze dan snel opstapt hier want zo best is ze niet voor almere lekker naar denhaag en laat almere voor wat het is

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert