"Cultuurbedrijf moet in één gebouw"

NOORDOOSTPOLDER
Het op te richten Cultuurbedrijf in Noordoostpolder moet in één gebouw komen. Dat vindt directeur Ton van Rheenen van theater 't Voorhuys in Emmeloord. De gemeente wil het Muzisch Centrum en het theater in één organisatie laten opgaan, maar wil nog geen beslissing nemen over de gebouwen.

Het theater is hoognodig aan een opknapbeurt toe. Het gebouw is nu allerminst energiezuinig en de hoge onderhoudskosten drukken zwaar op de exploitatie van het theater. Ook de gewenste efficiëntieslag kan het nieuwe Cultuurbedrijf volgens van Rheenen alleen maken als de organisaties samen in één gebouw komen.

Wethouder Andries Poppe vindt het "al pittig genoeg"om nu één Cultuurbedrijf te vormen. Hij wil de discussie over één gebouw en een eventuele renovatie van het theater of nieuwbouw daarom pas op een later moment voeren.

reacties (8)

 • -Z-

   

  Niet alleen in Almere kan het: de Noordoostpolder krijgt haar eigen BUNDER Cultuur !! Gefeliciteerd, en succes met het opruimen van de daarna liggende puinhoop cultuur b(l)unders.... (Falen reeds bewezen in Almere !)

  reageer
 • Politiek spel

   

  Weer een politiek spel van de wethouder. Nu het er niet over willen hebben . Cultuurbedrijf oprichten, en dan.... BAM! Voldongen feit dat wie a zegt ook B moet zeggen en daar kan mooi voor een paar miljoen een nieuw theater op de deel gebouwd worden. Is probleem Provast ook weer een stukje opgelost.

  reageer
 • theo

   

  Gedeelte mee eens. Betere artiesten zou wenselijk zijn

  reageer
 • RL

   

  Tuurlijk! En morgen allemaal naar de bieb! En naar het Muzisch Centrum! Wat een waanzin...

  reageer
 • jopie

   

  Klaag klaag klaag!!! Met z'n allen naar het theater zou ik zeggen. De klant (wij dus) kan ervoor zorgen dat subsidie niet of nauwelijks nog nodig is!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • RL

   

  Natuurlijk...straks allebei in een mooi nieuw gebouw, zogenaamd zelfstandig, maar gesponsord door de gemeente. Als er geld bij moet is het commercieel ook niet haalbaar lijkt mij.

  reageer
 • pipo

   

  Ik zou het niet doen, we hebben hier al zoveel prestigieuze projecten...we zijn Amsterdam niet! En komen zo ook nooit boven het maaiveld uit;-)

  reageer
 • Jk

   

  Toe maar, hou het handje maar weer op...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert