Crashplaats oorlogsvliegtuig gemarkeerd

ALMERE
Aan het Lawsonpad in Almere Poort komt een markering te staan waar in de Tweede Wereldoorlog een vliegtuig is neergestort. Een Lancaster stortte daar in de buurt neer op 1 mei 1943.

Op de precieze locatie staat nu een windmolen. Daarop komt een grote sticker met een foto van een Lancaster en de datum waarop hij is neergestort. Van het vliegtuig zelf is niets meer te zien.

In totaal zijn er in Almere 11 toestellen neergestort in de Eerste- en Tweede Wereldoorlog. Het idee is om op alle plekken een aanduiding te plaatsen.

reacties (5)

 • Martijn

   

  "In totaal zijn er in Almere 11 toestellen neergestort in de Eerste- en Tweede Wereldoorlog. Het idee is om op alle plekken een aanduiding te plaatsen." Rare tekst, ten eerste bestaat Almere pas sinds 1976 en de polders waar de stad op ligt pas sinds de jaren '60. Ten tweede deed Nederland niet mee aan de Eerste Wereldoorlog, ons land was toen neutraal.

  reageer
 • KC

   

  Lelystad ook.

  reageer
 • Snugger ???

   

  In totaal zijn er in Almere 11 toestellen neergestort in de Eerste- en Tweede Wereldoorlog. Ik heb nog nooit dat Almere toen al bestond.

  reageer
 • Broer

   

  Geen archeologisch onderzoek bij de bouw van de molen?

  reageer
 • Vrijheid

   

  Mooi gebaar, in Dronten staan ook op crash lokatie's markering paaltjes.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert