Service en gezelligheid moet boten lokken

LELYSTAD
Meer service, sfeer en gezelligheid in de Flevolandse jachthavens. Dat is volgens Martijn Dinant hard nodig om booteigenaren te behouden en te lokken.

Dinant is eigenaar van Jachthaven Lelystad Haven en constateert dat de watersportsector het zwaar heeft. Door de crisis hebben mensen hun boot moeten verkopen. Omdat er rond het IJsselmeer ligplekken vrijkomen moeten de Flevolandse jachthavens concurreren met gezellige oude zuiderzeestadjes.

Dinant heeft vooral geinvesteerd in draadloos internet, nieuwe toiletten en horeca.

reacties (3)

 • Bas

   

  waar de gemeente Lelystad op bijna elk gebied dik faalt, waren zij ontzettend actief in het uitschrijven van parkeerbonnen aan juist de door hen zo gewenste doelgroep. Logisch dat ze het hiermee voorgoed hebben verpest. Gezien de omstandigheden ligt het ook niet in lijn der verwachting dat dit ooit nog goed gaat komen. Ondertussen gaat de gemeente ijverig verder met het kapot maken van de stad.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Deze ontwikkeling is een gevolg van het jarenlange (wan)beleid van de gemeente. Het uitschrijven van parkeerbonnen had meer prioriteit dan bijvoorbeeld de aanwezigheid van de bruine vloot. Lelystad had, net als de oude havens om ons heen, heel goed een gezellige aantrekkelijke watersportstad kunnen zijn. Waar is bijvoorbeeld de jaarlijkse "kunstmanifestatie" in Lelystadhaven gebleven. Ik heb begrepen dat kitesurfers al jarenlang vragen voor een gelegenheid voor hun sport. Dat zal ongetwijfeld tot meer activiteiten langs de kust leiden.

  reageer
 • KC

   

  Je kan Lelystad toch niet vergelijken met Lemmer, Enkhuizen, Hoorn, Monnickendam, e.d. Vergelijken. De boten worden gebruikt als caravans en niet om te varen. De gemeente heeft ook de bruine vloot door het parkeerbeleid weg gejaagd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert