Justitie wil vrouw voor driekwart miljoen plukken

ALMERE
Het Openbaar Ministerie is van plan 735.000 euro te plukken van een Almeerse. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij een hennepkwekerij in een flat aan het Rio de Janeiroplein in Almere Buiten, en volgens justitie is dat het bedrag dat verdiend zou zijn met de oogsten. Dat bleek tijdens een zitting voor de rechtbank.

De vrouw van 47 was de huurster van het pand waar in augustus vorig jaar bij een inval bijna tweeduizend hennepplanten zijn aangetroffen. Ze woonde er zelf niet, maar zegt het op verzoek van haar toenmalige geliefde op haar naam gezet te hebben. De geliefde is nog niet opgespoord.

De rechtbank honoreerde het verzoek van de advocaat om getuigen te horen, zoals buurtbewoners. De Almeerse wordt ook verdacht van bijstandsfraude en valsheid in geschrifte bij het aangaan van de huurovereenkomst. De zaak gaat op 23 januari verder.

reacties (3)

 • Ex Almeerse

   

  Ik set aanpakken die hap!

  reageer
 • jan b.

   

  Wel eens gehoord van "druk op de ketel zetten" ? En waarom zou je wachten, het (gedeeltelijk) verhalen op haar "geliefde" kan altijd nog als deze tenminste bestaat en opgespoord wordt.....

  reageer
 • Heimen Stoffels

   

  Als zij zegt dat haar geliefde er bij betrokken was, waarom dan niet wachten totdat hij ook opgespoord is? Want als bij hem ook nog geld te halen valt, is dat toch twee vliegen in één klap?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert