Kamervragen SP over avondsluiting spoedpoli Lelystad

LELYSTAD • Vr 26 april 2024 | 8:11 • Vrijdag 26 april 2024 | 8:11

De SP in de Tweede kamer heeft Kamervragen gesteld over de voorgenomen sluiting van de spoedpoli in de avonden van het ziekenhuis in Lelystad. Dat doet kamerlid Jimmy Dijk op basis van berichtgeving van Omroep Flevoland.

Dijk wil vooral weten wat de minister ervan vindt dat het St Jansdal zegt dat te weinig patiënten en schaarste aan personeel als argument worden gebruikt voor de sluiting. In de praktijk blijft de spoedpoli vanaf 1 juni alleen doordeweeks overdag open.

De SP'er vraagt de minister verder wat zij gaat doen om sluiting te voorkomen. "Erkent u net als de SP dat de bereikbaarheid en toegankelijkheid, en daarmee de kwaliteit, van de spoedzorg achteruitgaat?", stelt de partij.

De sluiting is de zoveelste verschraling van het zorgaanbod in Lelystad. Een tijdje geleden ging de spoedpoli in het weekend al dicht en nu dus ook in de avond. Op de sociale media regent het reacties van bezorgde Lelystedelingen.

Lees meer: Spoedpoli St Jansdal in Lelystad sluit 's avonds

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel