Achmea voor samenwerking Zorggroep en Saltro

ALMERE
Zorgverzekeraar Achmea juicht de samenwerking toe tussen de huisartsen van de Zorggroep Almere en diagnostisch centrum Saltro.

Saltro gaat vanaf volgend jaar allerlei onderzoeken in opdracht van de huisartsen uitvoeren.
Volgens de zorgverzekeraar is het een goed idee dat de huisartsen met Saltro extra kennis in huis halen en dat zorg dichterbij patiënten wordt geregeld. Dit scheelt in de kosten en hierdoor blijven premies betaalbaar.

Wel wil de zorgverzekeraar dat er een goede afstemming komt tussen de Zorggroep, Saltro en het Flevoziekenhuis. Achmea is bang dat onderzoeken in de toekomst anders dubbel worden gedaan. De Zorggroep heeft al aangegeven dat hieraan wordt gewerkt.

reacties (5)

 • Harm

   

  Moest geprikt worden in Flevoziekenhuis voor een MRI scan met contrastvloeistof. Wordt er gevraagd naar de laatste bloedonderzoek. Deze was gebeurd door Saltro een paar maanden geleden maar de uitslag was in het Flevoziekenhuis niet te zien,wel de uitslag van december die in het ziekenhuis had plaats gevonden. deze uitslag was nog net binnen de tijd anders had er weer eerst weer een bloedonderzoek moeten plaats vinden. HOE ZO SAMENWERKING EN KOSTEN BESPAREN.

  reageer
 • willem ex buiten

   

  Wie gaat er ten koste van de patiënt uiteindelijk weer aan dit plan verdienen?

  reageer
 • Robert

   

  Ziedaar weer de uitwassen van het nieuwe zorgstelsel: de verzekerar betaalt en bepaalt.

  reageer
 • nnn

   

  de hele zorg gaat toch om geld ?

  reageer
 • .\/\/.

   

  dus 100% duidelijk dat het over de pegels gaat. Saltro heeft géén vestiging in Almere, dus de frase "(...)extra kennis in huis halen en dat zorg dichterbij patiënten wordt geregeld." is verder slappe marketingbabbel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert