Gemeente onzeker over participatie bedrijfsleven

LELYSTAD
Volgens de gemeente Lelystad is het onzeker of het lokale bedrijfsleven na 1 januari voldoende arbeidplaatsen beschikbaar stelt voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat zegt wethouder John van den Heuvel.

Met de invoering van de Participatiewet moeten meer werklozen met een arbeidsbeperking aan de slag kunnen bij lokale werkgevers. Om bedrijven in Lelystad ervan te overtuigen om werkplekken beschikbaar te stellen, benadrukt de gemeente dat er financiële tegemoetkomingen zijn.

Zo heeft de gemeente een polis die een werkgever vrijwaart van ziektekosten bij het aannemen van mensen met een arbeidsbeperking. Daarnaast kunnen bedrijven die dat doen een loonkostensubsidie tegemoet zien. Tenslotte probeert de gemeente ook via Werkbedrijf Lelystad mensen aan een baan te helpen.

reacties (3)

 • pietje uwv

   

  En de UWV die de WAJONG langzaam aan het afschaffen is en overhevelt naar de gemeentes

  reageer
 • Bas

   

  Leuk hoor, maar welke banen in Lelystad? Wees nu eens eerlijk, die zijn er gewoon niet. Alleen als de gemeente aandacht gaat besteden aan echte productiebedrijven komen er meer banen op alle niveaus. Maar ja, ook dat blijkt te moeilijk..... De gemeente geeft liever geld uit aan zichzelf en haar ingehuurde adviseurs. En dat zijn er heeeeel veel. Alle mensen met een arbeidshandicap staan weer aan de kant, naast de anderen die ook geen werk hebben in deze regio. Om over de jeugdwerkloosheid nog maar te zwijgen.

  reageer
 • Jeroen

   

  En zo worden van mensen zonder beperking de contracten niet verlengd, zodat die bedrijven een toeslag kunnen ontvangen. Geeft maar weer aan hoe ontzettend nutteloos deze regeling is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert