Toekomst Corrosia lijkt gered

ALMERE
Cultureel centrum Corrosia moet de komende twee jaar in de huidige vorm blijven bestaan. Daarvoor lijkt een meerderheid in de Almeerse gemeenteraad zich af te tekenen.

Donderdag bleek dat Corrosia Stad vanaf volgend jaar moet stoppen met het aanbieden van theatervoorstellingen, exposities en films door een jaarlijkse gemeentelijke bezuiniging van 100.000 euro.

Politieke partijen willen dit weer tijdelijk terugdraaien door Corrosia twee jaar van de zogeheten aanjaaggelden te laten profiteren. Dat is een pot met in totaal drie en half miljoen euro waarmee het stadbestuur de komende vier jaar initiatieven wil steunen.

reacties (2)

 • arie

   

  aanjaaggelden waren toch niet bedoeld om kortingen weg te werken? en volgens mij is het geen bezuinigingen maar eem herplaatsing

  reageer
 • Johan

   

  Aanjaaggelden zijn enkel bedoeld voor de nieuwe projecten en/of instellingen in de stad, conform wethouder Huis. Daarom mocht Open Podium Almere daar geen aanspraak op maken en moest noodgedwongen stoppen. Als Corrosia nu opeens wel uit dit potje mag snoepen dan wordt het wederom met 2 maten gemeten in Almere. Falend cultureel beleid moet onder curatele van het Rijk komen te staan, want locale politiek maakt het kapot.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert