Provincie steekt twee ton in groene projecten

FLEVOLAND
CAH Vilentum, IVN Flevoland en Natuur- en Milieufederatie Flevoland krijgen de komende twee jaar, ruim twee ton van de provincie voor groene projecten. Het geld is onderdeel van het nieuwe programma 'DuurzaamDoor', een landelijk plan om een groene economie te stimuleren.

In totaal zijn er vier projecten geselecteerd. CAH Vilentum krijgt zo'n 50.000 euro voor het project 'Eetbare Leefomgeving', om onder meer wildpluktuinen en voedselbossen op te zetten.

IVN Flevoland krijgt een soortgelijk bedrag voor 'Scholier zoekt waarde'. Een project waarbij scholieren aan de slag gaan met reststromen. Een reststroom is wat er van een product overblijft na bijvoorbeeld de productie of recycling. Zoals aardappelstengels die na de oogst op het land blijven liggen.

Natuur- en Milieufederatie Flevoland krijgt 115.000 euro voor 'Verbinden met de bron' en 'Flevodelen'. Het eerste project moet mensen bewuster maken van de dagelijkse, duurzame keuzes die ze maken. Het tweede project richt zich op de profilering van coöperaties in Flevoland.

Behalve het geld van de provincie, moeten de organisaties zelf ook een bijdrage leveren om de projecten uit te voeren.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert