Plan voor innovatiecentrum gezondheid valt slecht

ALMERE
Het plan voor het Gezondheid en Welzijn Innovatiecentrum Almere is slecht gevallen bij Provinciale Staten. Hoewel veel Statenleden in principe achter het idee staan, vinden ze het plan slecht uitgewerkt.

Zo slecht dat ze er op dit moment niet mee instemmen om 4,7 miljoen euro subsidie voor het project uit te trekken. De initiatiefnemers en gedeputeerde Jaap Lodders moeten nu met een beter uitgewerkt verhaal komen.

Statenleden ergeren zich er ook aan dat de provincie 4,7 miljoen wordt gevraagd, terwijl de gemeente Almere slechts 2,5 ton betaalt. De bedoeling van het innovatiecentrum is om onderwijs, bedrijven, overheid en burgers bij elkaar te brengen om zo vernieuwingen in de zorg te realiseren.

reacties (4)

 • pietje

   

  Samenwerken... komt meestal neer op verplichte vergaderingen met een boel mensen die elkaar niets te zeggen hebben. Wie echt een goed idee heeft vindt zelf de weg wel. Hoe dit plan extra banen moet opleveren is me ook een raadsel, behalve dan dat daar blijkbaar subsidie voor nodig is (bijna vijf miljoen, hallo! ... enkel om mensen bijeen te brengen?...). 'Innovaties' in zorg en welzijn gaan trouwens vooral gepaard met baanverlies, behalve voor het hoger management...

  reageer
 • Yvette

   

  Hoe kan dit nou geen goed plan zijn? Het levert meer banen op in Almere en een groot deel van de financiering komt uit het bedrijfsleven zelf. Ook zorgt het innovatiecentrum ervoor dat het bedrijfsleven, studenten en overheden gaan samenwerken. Dit alles met als doel om zorg en welzijn te verbeteren. Ik zie alleen maar pluspunten!

  reageer
 • fred

   

  leuk, weer een vergaderclubje met directie, kantoren, etc. erbij...

  reageer
 • Dennis

   

  Waarom nu meteen zo veel geld? als het zo een goed idee is zou het zichzelf toch moeten kunnen terug verdienen. Vindt het nogal wat 4,7miljoen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert