Extra geld Rijk voor herstel bomenrijen

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder krijgt 60.000 euro van het Rijk om klassieke bomenrijen langs wegen in ere te herstellen. Door veranderingen in het landschap, boomziektes, veroudering of renovaties zijn veel van de bomenrijen in hun vorm aangetast.

Met het extra geld worden nieuwe rijen gecreëerd. Dat gebeurt op een dusdanige wijze dat ze niet opnieuw verdwijnen. Dat kan door verschillende boomsoorten te gebruiken die minder snel ziek worden. Er komt eerst een proef en als die slaagt worden meer gehavende bomenrijen aangepakt.

De gemeente Noordoostpolder heeft voor het project zelf ook 100.000 euro beschikbaar. De gemeenteraad moet het plan nog wel goedkeuren.

reacties (12)

 • Utkennet

   

  Vertel dat de nabestaanden maar. (het is te hopen dat het u bespaard blijft) Maar u zult zelf u geliefde(n) verliezen doordat ze door gladheid van ijsel modder oid van het spoor raken en op een boom verongelukken.Zou u mening dan hetzelfde zijn?

  reageer
 • sjonny

   

  Ik dacht dat men langs het IJsselmeer reeds nieuwe bomen aan het planten zijn. Staan niet langs een openbare weg, hopelijk vallen daar de bladeren niet van af. Ontsieren ons polderlandschap totaal. Hopelijk worden ze nog in herfstkleuren geschilderd, doen dan iets landschappelijker aan.

  reageer
 • lely

   

  Geachte, Die bomen veroorzaken geen doden en/of gewonden, dat zijn de chauffeurs die zich in het algemeen niet aan de omstandigheden aanpassen!

  reageer
 • JW

   

  "Dat gebeurt op een dusdanige wijze dat ze niet opnieuw verdwijnen". Nou dan moet je als boom in de NOP wel heel goed je best doen.

  reageer
 • Wel eens op o.a. de Veluwe geweest? Gewoon je rijstijl aanpassen aan de omstandigheden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • whoknows

   

  Simpele oplossing en het kost nog niets ook, sterker nog het levert geld op. Minder hard rijden, en je aanpassen aan de wegsituatie, maar ja dat is voor velen een doorn in het oog, aanpassen.

  reageer
 • A.

   

  waarom niet de snelheid aanpassen aan de omstandigheden. als er huizen zo dicht langs de rijbaan staan rijdt men ook niet zo hard. altijd weer de bomen de schuld geven.

  reageer
 • A.

   

  enerzijds de aanblik van de NOP in ere herstellen anderszijds megagrote windmolens laten bouwen. wat een kul.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Precies! of de bomen op een veilige afstand van de weg zetten.

  reageer
 • Utkennet

   

  Is er al eens uitgezocht hoeveel doden en gewonden er jaarlijks vallen bij ongevallen waarbij voertuigen op een boom kletsen? Niet zo lang geleden iemand verongelukt op een boom aan de Kuinderweg nabij Kuinre.Het slachtoffer was nog niet begraven en er waren al weer nieuwe bomen aangeplant ! Kan iemand mij uitleggen waarom met name in bochten er dikke bomen staan ? Je hebt geen schijn van kans als je van de weg raakt. Zet er struikgewas neer .Het voordeel is ook dat het de snelheid uit het voertuig haald wanneer je er doorheen gaat.

  reageer
 • Rik

   

  De gemeente kan beter geen nieuwe bomen planten zodat de boeren het onderhoud van de bermen kunnen uitvoeren. Aan de Ketelmeerweg wordt er al jaren geen berm onderhouden, het gevolg is dat de distels en berenklauwen volop kunnen zaaien. De boer moet extra spuiten om het onkruid van zijn kavel te houden. Tip van de dag; minder bomen/minder onderhoud = hele grote kostenbesparing.....

  reageer
 • heesters

   

  vergeet de heesters onder de bomen niet, die horen er historisch gezien gewoon bij

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert