Huurder moet thuis blijven voor onderhoud

ALMERE
Een bewoner van de Kimwierde in Almere-Haven wordt door de rechter verplicht mee te werken aan vervanging van het rookafvoerkanaal en het brandwerend maken van de leidingschacht. Dat is de uitkomst van het kort geding, dat door woningcorporatie Ymere was aangespannen.

Toen de werkzaamheden in het appartementencomplex zouden worden uitgevoerd was de huurder niet thuis. Daarom kon het werk niet doorgaan. Volgens de huurder kon hij niet thuis zijn door zijn werk en heeft hij Ymere daarover geïnformeerd. De rechter vindt zijn mondelinge toezegging niet toereikend en gaf Ymere gelijk. De huurder draait niet voor de kosten van 1.500 euro op, zoals door Ymere was geëist.

De woningcorporatie had van tevoren niet duidelijk genoeg aangegeven wat de kosten zouden zijn, als iemand toch niet thuis zou zijn.

reacties (2)

 • Ymere maakt er met alles een potje van, maar heeft geld genoeg om het met dure advocaten weer recht te zetten. Deze houding geeft wel het failliet van het gedachtegoed van de corporaties aan.... Maar ja, er is geen alternatief

  reageer
 • Carry

   

  Belachelijk verhaal van die rechter. Niet iedereen kan maar vrij nemen. Je bent al blij dat je werk hebt! Volgens mij moet zo'n afspraak in overleg worden gemaakt.

  reageer
 • Frenky

   

  Bewoner heeft zijn kans gehad, kon veel dagen kiezen. Bovendien werkt deze meneer niet!!

 • Paul

   

  Helemaal niet een belachelijk verhaal de huurder hoeft die 1500 euro toch niet te betalen! Het onderhoud is voor je eigen veiligheid hoor.

 • Swiebertje

   

  dan regel je toch dat iemand anders even bij je thuis is of je geeft de buren de sleutel. op urk heel normaal gelukkig!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert