Hoge bijdrage zorgkosten voor lage inkomens

ALMERE
Chronisch zieken en gehandicapten in Almere met een laag inkomen krijgen van de gemeente een maximale tegemoetkoming in hun zorgkosten. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

Door een wijziging van de wet worden deze bijdragen niet meer door het Rijk, maar door de gemeenten uitgekeerd. In Almere wonen ongeveer 20.000 mensen die voor zo'n bijdrage in aanmerking komen.

De gemeente kiest er voor om vooral de mensen met weinig geld maximaal tegemoet te komen in de zorgkosten.

reacties (8)

 • Tinus

   

  Pfff kreeg eerst een vergoeding van cak van €156 gemeente denkt er anders over en krijg nu nog maar €24,50 reden,we moesten een keuze maken na vele aanvragen???

  reageer
 • j.hellingh

   

  hoe laag is een laaginkomen, met hoeveel heb je recht op het laag inkomen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Deze tegemoetkoming is voor de kosten die chronisch zieken en gehandicapten niet via verzekering e.d. vergoed krijgen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan parkeergeld bij ziekenhuisbezoek. Het gaat vaak om kleine bedragen, maar als je ze bij elkaar optelt.

  reageer
 • A.

   

  20.000 van de 200.000 inwoners? Dat is 10 procent oftewel 1 op de 10 is chronisch ziek of gehandicapt. Is dat niet erg hoog?

  reageer
 • Rudi

   

  Het gaat hier om het afschaffen van de zgn. WTCG (wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten). Onlangs is de laatste betaling ter compensatie van zorgkosten voor die groep (o.a. het hoge eigen risico) gedaan De beoordeling werd gedaan door CAkK (centraal administr. kantoor???) en de uitbetaling vond plaats via bijv. het uwv. Onlangs kreeg ik een brief in verband daarmee. Of ik het goed vond dat mijn gegevens aan de gem. Almere werden doorgegeven. Nou neen dus. Ik weet nl. totaal niet wie (ambtenaar, die wel mijn buurman kan zijn) allemaal die gegevens kan inzien.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jan b.

   

  Tenzij je in je leven wat spaarcentjes bij elkaar gesprokkeld hebt, want die moet je dan eerst gaan inleveren.

  reageer
 • goofy

   

  best wel veel mensen die ervoor in aanmerking komen

  reageer
 • Opa Rob

   

  Wat bedoelt de gemeente met maximaal? Een maximaal bedrag, of een totale vergoeding? Afwachten dus.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert