Exploitant Flevoparq in hoger beroep

DRONTEN
Exploitant Thony Schwab van sporthal Flevoparq in Dronten gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van het kort geding. Eigenaar van het complex, Stichting Heereweegen in Vinkeveen, had een kort geding aangespannen, omdat er een huurachterstand is van 125.000 euro.

Schwab is in conflict met de eigenaar over de huursom. De exploitant vindt de huur te hoog en heeft daarom de huur niet betaald. De rechter bepaalde donderdag dat Schwab de sporthal binnen twee weken moet ontruimen. Ook twee woningen aan de Educalaan waar Schwab en zijn zwager in zitten, moeten om dezelfde reden ontruimd worden.

Thony Schwab ziet mogelijkheden om binnen die tijd verder te kunnen gaan met Flevoparq.

reacties (12)

 • Paul

   

  Bij huurcontracten van grote panden zoals winkel, sporthallen, etc werkt het anders dan bij woningen. Dus de reacties van mensen als "huur dan niet" of "ik vind mijn huur ook te hoog" zijn duidelijk van onwetenden. Het is niet vreemd om opnieuw te onderhandelen over het contract als er gewijzigde omstandigheden zijn. Dat gebeurt constant, dit is zakelijk. Komen partijen er niet uit, dan is daar de rechter. Dus in dit artikel staat alleen maar dat beide partijen het niet eens zijn. En dat mag toch? En de bedragen moet je altijd met een korreltje zout nemen. Die kloppen vrijwel nooit. En uiteindelijk komen ze er uit, of niet. En dan heeft de verhuurder helemaal niets. Dus het is ook in zijn belang.

  reageer
 • Jan

   

  Gewoon betalen.

  reageer
 • ton

   

  Er is niet voor niets een contract. Als de verhuurder het contract niet wil veranderen moet huurder gewoon betalen.

  reageer
 • Pieter

   

  Op zich is huur opschorten ivm conflict over huur kosten niet raar! Contracten zijn vaak afgesloten in de beste tijden waar huurverhogingen in zijn opgenomen. Maar dat is op dit moment niet meer van deze tijd... Kijk maar naar het winkelcentrum! Daar gaan de huurprijzen ook al omlaag, zijn ook veel te hoog. Maar goed, ik weet niet precies de reden van het conflict en wat er in het contract staat. Verhuurder kan ook gewoon denken, laat maar failliet gaan en we zoeken wel weer een ander..

  reageer
 • henk

   

  vanavond is het oktoberfest dan hoopt hij de 125000 euro te verdienen om de huur te betalen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ben

   

  Praatjes maker. Iedereen die een pand huurt doet dat via een contract en voor zo'n bedrijfspand met woningen staat alles omschreven. Laat meneer maar eerst het huurcontract maar goed gaan lezen en dan weer gaan praten.

  reageer
 • Drontenaar

   

  Wat ik me afvraag is of het hoger beroep een opschortende werking heeft op de ontruimingstermijn van 14 dagen. Als je binnen 2 weken verwacht de kwestie met de eigenaar te kunnen regelen, zou je zeggen had dat eerder gedaan en was een (dure) rechtsprocedure voorkomen.

  reageer
 • Ron

   

  Jaja. Te hoog dus dan betaal ik maar niks. Ik geloof niet dat het zo werkt.

  reageer
 • lely

   

  Als je de huurprijs van wat voor pand dan ook te hoog vindt, huur het dan niet!

  reageer
 • ViKing79

   

  raar. zit er al aantal jaar en nu is de huur te hoog. je zou toch zeggen dat er destijds een huurcontract met duidelijke a fspraken getekend is? misschien moet OF is dieper erin duiken en met een completer dossier op de proppen komen. dit is een losse flodder die alleen maar speculaties oproept en misschien wel onterechte veroordelingen.

  reageer
 • ikke

   

  dus als ik de huur voor n squash baan te duur vind hoef ik ook niet te betalen meneer schwab??

  reageer
 • ikke

   

  Ik vind mijn huur ook te hoog. Eigenlijk is de prijs van bier ook belachelijk

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert