Bataviawerf heeft goed jaar achter de rug

LELYSTAD
De Bataviawerf in Lelystad heeft vorig jaar een positief jaar gehad. Het aantal bezoekers is met 19 procent toegenomen. Ook financieel gezien was 2013 een goed jaar. Dat blijkt uit het jaarverslag dat maandag is gepubliceerd.

De thuishaven van de Batavia heeft het jarenlang financieel moeilijk gehad. De werf is dan ook blij dat het tij gekeerd lijkt. De stijging van het aantal bezoekers is te verklaren doordat een aantal partijen grote hoeveelheden entreekaarten heeft afgenomen. Het aantal bezoekers kwam vorig jaar uit op ruim 85.000.

De scheepswerf verwacht ook dit jaar zwarte cijfers te schrijven.

reacties (11)

 • Het kan makkelijk. Er is al meerdere keren gevaren. Wellicht zou het wel handig om voor de veiligheid een laagprofiel scheepskameel toe te passen waar dan ook een compact gebouwde aandrijving ingebouwd kan zijn. Voor de wal zou het hele zaakje mooi op een afzinkbaar ponton gezet kunnen worden die het schip in de winter dan uit het water tilt. Een winterdak is dan ook goed te verwezenlijken. Materiekennis genoeg. Bovendien gaat het om het Markermeer en niet het IJsselmeer wat u met uw materiekennis waarschijnlijk bedoelde. Overigens zou het ook zeer goed zijn regelmatig Lelystad-Enkhuizen-Stavoren te varen. Leuk voor de passagiers en goede reclame.

  reageer
 • Donateur

   

  Beeindiging bouw de 7 Provincien, m.a.w. kapitaalvernietiging, massale prijsdumping m.b.t. entreekaartverkoop en boekhoudkundige afwaardering Batavia. Als je een nieuw 16 meter lang kostbaar schip kunt gaan bouwen in vier jaar tijd, kun je ook verder bouwen aan de 7 Provincien, waarin de gemeente Lelystad en donateurs nu voor tonnen ‘het schip in gaan’. Maar ‘de juiste mensen zitten op de juiste plek’, zo feliciteren zij zichzelf. Misschien heeft Michiel de Ruyter tijd om wat reorganisatieadviezen te geven.

  reageer
 • uhm

   

  Ben, dat kan zowiezo niet op t IJselmeer, die bestaat nl niet --> IJsselmeer wel :)

  reageer
 • Ben

   

  A je kent de materie niet. De Batavia KAN niet op het IJselmeer varen bovendien zou het ook niet mogen.

  reageer
 • Lekker zelfstandig blijven dus.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Peter

   

  Toeval dat het nu goed gaat met de Bataviawerf of is dit verkooppraatje omdat Bataviawerf met Nieuwland en RCE in 2015 Batavialand moet worden. De verliezen van Batavialand worden straks natuurlijk veroorzaakt door Nieuwland. Want directeur Batavialand Peter Verdaasdonk weet al dat Batavialand nooit rendabel kan worden. Kleine bijkomstigheid is echter dat hij ook interim directeur van Nieuwland is. Duidelijk geval van dubbele pet op! Het personeel van Nieuwland mag niks zeggen maar is niet zeker van zijn baan.

  reageer
 • Theo

   

  Ergens klopt er iets niet. Het aantal afgenomen entree kaartjes ( partijen hebben een groot aantal afgenomen) zegt dus niets over het aantal werkelijke bezoekers. Kaartjes, die wel afgenomen zijn, maar niet verzilverd, kunnen dus beschouwd worden als een toevallige subsidie, maar mogen niet als bezoeker geteld worden, ze zijn er namelijk NIET geweest.

  reageer
 • medewerker

   

  Wanneer wordt de 7Provincien afgebouwd of wordt dit project afgeblazen gezien de uitlatingen van de direkteur der werf. Alle daarin gestoken energie en kosten voor NIETS geweest ? Nieuwe hoofddirektie (Batavialand) dus oude projecten maar aan de kant schuiven en nieuwe verzinnen ter meerdere glorie van ?

  reageer
 • vdb

   

  alleen jammer dat willem Vos er niet meer bij wordt betrokken

  reageer
 • Gefeliciteerd! Zoals als eerder gezegd nu maar eens wat aan een winterdak en zijscherm doen zodat het schip minder te lijden zal hebben. Of zelfs een drijvende dok gebruiken. In de zomer wekelijks vaartochten over het Markermeer opzetten en uitvoeren. Hoe moeilijk kan dat zijn. Dat zal pas echt mensen trekken.

  reageer
 • Ton Theunis

   

  Goed gedaan, bestuur en (vrijwillige) medewerkers. Van harte gefeliciteerd!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert