D66 kritisch over onderwijssubsidie MBO College

LELYSTAD
D66 is zeer kritisch over 100.000 euro subsidie van de provincie aan het onderwijsproject Leren van Topsport. Volgens D66 levert het project nauwelijks resultaten op en komt de organisatie afspraken niet na. De politieke partij heeft daarom vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten.

Leren van Topsport is een programma van MBO College Lelystad waarbij studenten met sport gemotiveerd worden meer uit zichzelf te halen. In samenwerking met de Roy Heiner Academy in Lelystad volgen ze zeillessen waardoor ze leren samen te werken.

Provinciale Staten besloot vorig jaar dat het onderwijsproject 300.000 euro kreeg, uitgesmeerd over drie jaar. Daarbij werd onder meer afgesproken dat ook het bedrijfsleven financieel zou bijdragen. Vorige week bleek dat de bijdrage van het bedrijfsleven aan het project nihil is. Desondanks heeft de provincie besloten een tweede subsidie van een ton te verstrekken.

reacties (2)

 • Dirk

   

  Prima. Onderwijs heeft vernieuwing nodig en dat kost geld. Het is de toekomst voor de jeugd. Als het bedrijfsleven meer moet bijdragen moet je daar vooraf sluitende afspraken over maken en niet achteraf klagen.

  reageer
 • Nico

   

  Welke werkgever zit in hemelsnaam te wachten op een klas vol 'topsporters die goed in hun vel zitten'? Hooguit een handvol krijgt passend werk. De rest moet achteraan invoegen bij jaargenoten die wel een vakdiploma hebben.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert