Eerste huurwoning met zonnepanelen

LELYSTAD
Woningstichting Centrada in Lelystad legt woensdagmiddag de eerste zonnepanelen op een huurwoning. Dat gebeurt in de wijk de Schouw. Volgens Centrada hebben vijftig huurders interesse om panelen op hun dak te laten plaatsen.

Als de zonnepanelen erop liggen, gaat de huur omhoog en de elektriciteitsrekening omlaag. De huurder kan hierdoor 120 euro per jaar besparen.

Het gaat om een proef van Centrada die voorlopig alleen loopt in de Schouw.

reacties (5)

 • ikke

   

  Weet u hoe hoog uw elektriciteitsrekening was voor de plaatsing van de zonnepanelen? En wat is uw rekening nu? Is dit verschil groter of lager dan een eventuele huurverhoging? Werken de panelen naar behoren? Is uw omvormer na 10 jaar misschien aan vervanging toe? Meten = weten

  reageer
 • Ger Koreman

   

  Het is niet voor het eerst dat Centrada dat doet. Wij hebben op de Rode Kempenaar al zo'n 10 jaar zonnepanelen. Echter niet de hele wijk, op ongeveer de helft van de wijk was de subsidie op !?! Of het ons een besparing heeft opgeleverd? Ik merk daar niets van. Het verhaal was toen dat je +/- 500 euro per jaar zou besparen.

  reageer
 • ikke

   

  Je bespaart MINIMAAL 10 euro per maand. Wat je bespaart aan elektriciteitskosten, komt deels terug in een huurverhoging. Maar netto is de verhoging minder dan de besparing, dus 10 euro winst minimaal per maand. Daarnaast kan je meer huurtoeslag ontvangen dus nog lagere maandelijkse kosten.

  reageer
 • piet

   

  120 euro besparen. die kunnen ze meteen bij de huur leggen. want de huur wordt duurder dus je bespaart geen moer.

  reageer
 • Jeroen

   

  120,- besparen, ik heb het nagerekend op verschillende websites en dit haal je echt niet. Daarbij komt dat het bedrag wat je maandelijks aan Centrade extra moet betalen straks elk jaar een huurverhoging krijgt waardoor het al snel niet meer loont. Centrada is degene die hier aan verdiend, niet de bewoner.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert