Leerlingen krijgen les op straat

ALMERE
Een groep van tien leerlingen van OPDC school in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten kreeg dinsdagmiddag les op straat. Die ging niet over taal of rekenen maar over hoe je je op straat fatsoenlijk moet gedragen. Aanleiding voor de les waren klachten van buurtbewoners over overlast door sommige leerlingen van de school.

OPDC staat voor Orthopedagogisch Didactisch Centrum. Het is een school voor de eerste twee leerjaren van het voortgezet onderwijs voor leerlingen met een leerachterstand in combinatie met een gedragsstoornis zoals ADHD.

Volgens sommige bewoners verzamelt een groep leerlingen van deze school zich geregeld onder een viaduct in de buurt van de school. Voorbijgangers zouden gepest en uitgescholden worden. Ook zouden de kinderen voor troep op straat zorgen.

Vorig maand zou een meisje van haar fiets zijn getrapt. Directeur van de school Carine Slots schaamt zich dat sommige van haar leerlingen betrokken zijn bij dat incident. Zij wil alles in het werk stellen om herhaling te voorkomen.

reacties (10)

 • jan b.

   

  De schoolleiding weet exact om welke leerlingen het gaat. Het ware wenselijk ook de betreffende ouders eens wat les te geven hierin.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Het is de mentaliteit van een groot deel van de jongere jeugd van tegenwoordig." - haha, haha, haha!! Of ik mijn ouders en mijn grootouders hoor.

  reageer
 • pietje

   

  ook in je nieuwe woonplaats last van slapeloosheid, Willem?

  reageer
 • qwerty

   

  een gedragsstoornis en/of ADHD hebben niets met de kwaliteit van opvoeding te maken.

  reageer
 • cire63

   

  De actie van school hoor je mij toch niets over zeggen! Ik heb het over de mentaliteit van deze kinderen. Ze zitten toch niet voor niets op een speciale school. Moeten we hier nu zielig over doen? Kijk over een paar maanden.... verandert er niets. Het is de mentaliteit van een groot deel van de jongere jeugd van tegenwoordig. Voor groot deel zij wij hier mede verantwoordelijk voor. Te veel zoete koekjes bakken. Alles kan en mag toch. We durven geen nee te zeggen tegen de kinderen. Bang om probkemen te krijgen. Daar mag de school nu mee aan de slag gaan? School is te veel verlenging van oplossing van opvoedingsproblemen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • willem ex buiten

   

  Het kan in Almere.

  reageer
 • Paul

   

  Tuig? Hoe kom je daar nu bij? deze kinderen hebben een stoornis! Goede actie van die school

  reageer
 • qwerty

   

  je kunt ook niets doen, dan weet je zeker dat er niets veranderd. Wat mij betreft een goed initiatief, waarbij de school haar maatschappelijke verantwoordelijkheid toont.

  reageer
 • Ger

   

  Met deze reactie geef je aan geen haar beter te zijn dan dat zgn tuig. Wees blij dat deze school wat met de klachten van de school. Heeft jouw school vroeger niet gedaan

  reageer
 • cire63

   

  En dan gaan we er van uit dat dit tuig na een lesje omgang met anderen zich netjes gaan gedragen? Laat me niet lachen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert