Motie van treurnis over failliet Technocentrum

FLEVOLAND
Een motie van treurnis van GroenLinks in Provinciale Staten heeft het woensdagavond niet gehaald. De partij diende de motie in, omdat gedeputeerde Jan-Nico Appelman de Staten niet volledig zou hebben ingelicht over het Technocentrum Flevoland. Die Almeerse instelling, die jongeren moest interesseren voor techniek, vroeg afgelopen zomer het faillissement aan.

Dit voorjaar werd 500.000 euro opzij gezet door Provinciale Staten voor het Technocentrum, bedoeld als extra investering. GroenLinks verwijt gedeputeerde Appelman dat die 5 ton eigenlijk een verkapte subsidie was. Appelman zou toen al op de hoogte zijn geweest, dat het Technocentrum het hoofd niet boven water kon houden.

De gedeputeerde zelf ontkent de aantijging en zegt dat GroenLinks vooral wil scoren met de verkiezingen van volgend jaar in het vooruitzicht.

reacties (7)

 • Michiel

   

  Marianne, lees blz. 29 van de perspectiefnota, daar staat t zwart op wit. Impuls in het Technocentrum. Het ene stukje misinformatie (GS wist van het aanstaande faillisement toen we er over besloten, maar zei niets) afdekken met dit andere stukje misinformatie: het is niet fraai. Een en al treurnis!

  reageer
 • Hans Keuper

   

  Graag ook een motie van Groen Slinks over het beleid ( Nou ja, beleid? ) van GS ten aanzien van de Oostvaardersplassen. En graag een motie van treurnis over het trieste beleid ( Nou ja, beleid? ) van CDA-Gedeputeerde Appelman met betrekking tot de Nieuwe Natuur Ideetjes bij het NLR te Marknesse, het één-twee-drietje tussen Appelman, Natuurmonumenten en de ANWB! Wat heerlijk om te horen, dat Gedeputeerde Appelman zelf alvast een voorschotje neemt op de Provinciale Staten-verkiezingen in maart 2015. MIJN STEMADVIES: NOOIT MEER CDA!

  reageer
 • Marianne Luyer

   

  Jammer dat het nieuws niet klopt. Die 500.000 euro is er nog, nooit toegezegd dat dit naar het Technocentrum zou gaan. De gedeputeerde komt binnenkort met een voorstel hoe voor dat geld toch gewerkt kan worden aan werk-techniek-opleiding initiatieven in Flevoland. Onterecht wordt iemands integriteit in twijfel getrokken.

  reageer
 • Almeertje

   

  Lezen is ook een vak. Er is niemand aan de haal gegaan. Dat geld was gereserveerd. Nooit uitbetaald...

  reageer
 • gman

   

  grappig.. dus aan de haal gegaan met de 5 ton? motie van treurnis? wat dacht je van aangifte van diefstal/oplichting/verduistering. pff witte boorden criminelen!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Serge

   

  Kop in t zand politiek.

  reageer
 • S. de Liefde

   

  Een motie van treurnis.... Past wel bij het treurige verhaal over het einde van een mooie organisatie....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert