Marker Wadden krijgt hulp regering

LELYSTAD • Wo 5 november 2014 | 10:53 • Woensdag 5 november 2014 | 10:53
De ontwikkelaars van de Marker Wadden krijgen hulp van de regering om de aanleg van de eilanden sneller te realiseren.

De Tweede Kamer steunt een voorstel van GroenLinks om gelden van het topsectorenbeleid beschikbaar te maken voor de Marker Wadden. Door deze wijziging kunnen bedrijven financiële steun krijgen als ze participeren in het natuurproject in het Markermeer.

Voor de eerste fase van het project is al 50 miljoen beschikbaar, maar om de overige wadden te realiseren zijn meer investeerders nodig. Uiterlijk in 2020 moet het eerste natuureiland van 500 hectare zijn gebouwd met een recreatiehaventje en een bezoekerscentrum.

Deel artikel

reacties (6)

 • Mark

    Wo 5 november 2014 Woensdag 5 november 2014

  Dat mensen hedendaags behoorlijk zeuren klopt, er is overal wel wat om over te zeuren. En dat bepaalde gelden niet worden besteed voor waar het binnenkomt dat is ook gewoon een feit. Politieke graaiers is van alle tijden, ok ok tegenwoordig rijst het wel is waar de pan uit, maar je moet niet vergeten dat het ook deels de schuld van het eigen volk is. een fatsoenlijk protest van honderdduizenden mensen heb ik nog niet gezien, in de jaren 80 wisten we het wel. En toen hielden we zelfs nog meer over dan nu. Ik denk dat de bevolking soft geworden is, en als een robot mee wilt blijven gaan met alle rare praktijken. Maar ook ik ben het met je eens dat de wadden een goed idee is, maar blijft bizar dat waar het geld echt nodig is dat daar niks aan gedaan wordt, maar wel aan een project als deze.

  reageer
 • Richard

    Wo 5 november 2014 Woensdag 5 november 2014

  Mensen zeuren tegenwoordig wel heel erg vaak, waarschijnlijk onwetend! doe even onderzoek, bekijk hoeveel geld er beschikbaar is, en bekijk waar het aan uitgegeven wordt. geld is er zat, maar het word op een verkeerde manier uitgegeven. en dat is het probleem van tegenwoordig, we hebben te maken met politieke graaiers, geld dat binnenkomt vanuit de zorgbelasting maar niet word gebruikt voor de zorg(geldt ook voor andere sectoren) uitkerings misbruik door oostblok mensen wat de provincie en uberhaupt het hele land vele miljoenen kosten al dan niet enkele miljarden. het is gewoon een zooitje aan het worden, maar de media en regering doen alsof hun neus bloed. Ze weten dondersgoed wat er aan de hand is maar stel je voor dat de burger hier lucht van krijgt. dus stellen we censuur in. je wordt op alle fronten belazerd. de markerwadden is een heel goed idee en er is zat geld voor, maar dan moet dat wel vrijgegeven via dezelfde sectorgelden.

  reageer
 • Andree

    Di 4 november 2014 Dinsdag 4 november 2014

  Het gaat erom het Markermeer wat meer leven in te blazen. Het is nu praktisch dood water geworden. Welhaast gelijk aan de Grevelingen.

  reageer
 • kritiesj

    Di 4 november 2014 Dinsdag 4 november 2014

  De groene lobby met haar onzinnige projecten is helaas nog steeds te sterk vertegenwoordigd. Eerst landbouwgrond in de Noordoostpolder tot natuurgebied maken nu weer Marker wadden. Waarvoor? Er komt toch geen zeehond naar toe naar deze wadden. Besteed het geld liever aan de zorg voor mensen want daar is straks geen geld meer voor.

  reageer
 • Ben

    Di 4 november 2014 Dinsdag 4 november 2014

  kabinet ga dit geld eens heel snel in de zorg steken ipv deze onzin?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • polderboer

    Di 4 november 2014 Dinsdag 4 november 2014

  wat een verhaal, verkwisten van geld om een paar vogels droge poten te bezorgen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert