Kustwachthelikopter in actie boven Marker Wadden na melding over noodvuurwerk

LELYSTAD • Ma 19 februari 2024 | 20:26 • Maandag 19 februari 2024 | 20:26

Een helikopter van de kustwacht is maandagavond boven de Marker Wadden in actie gekomen na een melding over noodvuurwerk.

Een automobilist die over de Markerwaarddijk reed, zag rond 19:10 uur een rode vuurpijl die werd afgestoken in de buurt van de Marker Wadden. Deze bestuurder belde daarop met de hulpdiensten.

Volgens een woordvoerder van de kustwacht is de bemanning van de helikopter begonnen met het maken van zoekslagen rond de Marker Wadden. Ook is de heli eventjes geland op het strand bij het bezoekerscentrum. Volgens de woordvoerder was dat nodig zodat de bemanning aan de eilandwachters kon vragen of ze iets opmerkelijks hebben gezien in de buurt van het kunstmatige natuurgebied.

In de loop van de avond is de kustwachthelikopter, na bijtanken op Lelystad Airport, teruggekeerd naar de basis in Den Helder. Bij de Marker Wadden heeft de bemanning niets meer aangetroffen. Het is daardoor onduidelijk welke aanleiding er was voor het afvuren van de noodvuurpijl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel