Marker Wadden heeft weer een veerdienst

LELYSTAD • Ma 17 juni 2024 | 11:32 • Maandag 17 juni 2024 | 11:32

Het schip Nieuw Horizon gaat de komende drie jaar varen tussen Lelystad en de Marker Wadden. Dat laat Natuurmonumenten weten. Het schip wordt al enkele maanden gehuurd en dat bevalt Natuurmonumenten goed. Inmiddels is de organisatie een samenwerking aangegaan met Paul Ruiter, de eigenaar van Nieuw Horizon.

Volgens Natuurmonumenten heeft de veerboot zowel binnen als buiten voldoende ruimte. Aan boord is plek voor circa honderd bezoekers en medewerkers. De organisatie voegt er aan toe dat overal op het schip goed uitzicht is over het water. De Nieuw Horizon is volgens Natuurmonumenten ook vrij goed toegankelijk voor mensen met een rollator, rolstoel of een scootmobiel.

Blue Amigo
Natuurmonumenten was sinds vorig jaar zomer op zoek naar een nieuwe rederij voor de veerdienst nadat het brak met Blue Amigo. Het schip van die maatschappij ging vorig voorjaar stuk en een vervangend vaartuig kwam er niet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel