'Verkoop grond van levensbelang voor toekomst NLR'

MARKNESSE
Het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium in Marknesse zegt dat het absoluut noodzakelijk is dat het ruim 150 hectare grond verkoopt.

Het NLR verkoopt het terrein omdat het nieuwbouwplannen heeft. Die moeten deels gefinancierd worden met de opbrengsten van de grondverkoop. Het NLR wil de 150 hectare verkopen aan de provincie die het vervolgens door Natuurmonumenten laat gebruiken voor een nieuw natuurproject. De provincie en Natuurmonumenten zijn geschikte kopers omdat alle grond dan in één keer van de hand kan worden gedaan.

Boeren die nu van het NLR pachten zijn daar fel op tegen omdat dit betekent dat zij de grond niet meer kunnen gebruiken.

reacties (11)

 • Wamelaar

   

  Het gaat hier om zandgrond die tijdens de uitgifte 65 jaar geleden als niet geschikt voor de landbouw is geclassificeerd. Dankzij drie keer mest opbrengen per jaar wilde er gras groeien. Nieuwbouw is voor het voortbestaan van het NLR in Marknesse van levensbelang. Verkoop van overtollig terrein is een prima oplossing.

  reageer
 • Dingetje

   

  Ja in het artikel. Maar in de video word uitgesproken dat de Provincie wel degelijk interesse in het grond heeft, want zij heeft plannen om de grond te laten gebruiken door Natuurmonumenten.

  reageer
 • 13xx

   

  In het bericht staat alleen dat NLR het wil verkopen aan de provincie. Er staat niet dat de provincie het wil kopen.

  reageer
 • harry

   

  Oude mensen mogen kreperen, zorg wordt uitgekleed etc en deze natuurlobby mag maar geld blijven kosten. Verkoop deze grond commercieel en er wordt weer geld aan verdiend voor de BV Nederland.

  reageer
 • willem ex buiten

   

  Dus als ik het goed begrijpt moet de provincie (dus wij belastingbetalers) de grond kopen voor veel geld om er vervolgens weer het zoveelste onzinnige natuurproject te realiseren.Beter zal zijn het hele laboratorium met de grond gelijk te laten maken, want hoe verzin je dergelijke constructies.Het scheelt de provincie veel geld en dan kunnen de opcenten (tientallen euro's) voor de motorrijtuigenbelasting omlaag.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Visgraat

   

  Onzin Bas, er wordt voedsel doorgedraaid, bij gebrek aan afzet. Zonder natuur geen bloemen, bijen, vogels, mensen en voedsel. Het natuurlijk evenwicht is een balanceeract.

  reageer
 • Andree

   

  Moetenzij zich nu rechtvaardigen tegenover de pachters. Die wisten dat het utijdelijk zou zijn. Had NLR niet per se in Delft willen zitten dan had NLR net zo de grond in de NOP vol kunnen bouwen en hadden de pachters ook weg gemoeten. De pacht is natuurlijk veel te laag maar het is geen sociale voorziening. De boeren kunnen wat anders pachten. Genoeg ongebruikte grond in de buurt.

  reageer
 • Nl

   

  Ik deel de mening van vorige schrijver

  reageer
 • Swiebertje

   

  uit ervaring weten we dat natuurmonumenten de grond goed om zeep kan helpen in de buurt van marknesse

  reageer
 • Ben

   

  ook hier geldt weer. steek dit overheidsgeld eerst eens in de zorg en dan in dit soort overbodige natuur onzin. De overheid heeft hier meer om boompjes en beestjes dan om de mensen.

  reageer
 • Bas

   

  En nog meer vruchtbare grond naar de natuur tokkies. En de grondprijs loopt maar op. We helpen onze economie goed naar de afgrond...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert