Bezuinigingen Nieuwe Bibliotheek niet teruggedraaid

ALMERE
Burgemeester en wethouders van Almere willen de bezuinigingen op de Nieuwe Bibliotheek niet terugdraaien. De PVV en Leefbaar Almere hadden voorgesteld de begroting voor 2015 aan te passen, maar burgemeester en wethouders zijn dat niet van plan.

De bibliotheek krijgt volgend jaar 94.000 euro minder subsidie van de gemeente. Dat bedrag loopt de jaren daarna verder op. Daarbij moet de organisatie nog 100.000 euro per jaar van een eerdere bezuinigingsronde verwerken.

De PVV en Leefbaar Almere wilden dat die bezuiniging van een ton ongedaan wordt gemaakt. Het college van b en w schrijft dat aan eerder afgesproken bezuinigingen niet wordt getornd. Bovendien dragen de PVV en Leefbaar Almere volgens het college onvoldoende alternatieven aan.

reacties (3)

 • Alfred Bekenkamp

   

  Ik zou er alleen een ander actueler filmpje bij vertonen .... Ben Scholten is geen wethouder met cultuur in z'n portefeuille. Dat is nu Frits Huis ;-) Verder sta ik volkomen achter het besluit. De bibliotheek krijgt jaarlijks bijna 9 miljoen (!) subsidie en veroorlooft zich nog steeds activiteiten (bv. het Filmhuis) op te starten die voor een select publiek en met teveel subsidiegeld worden opgezet. Weetje: het Filmhuis heeft gemiddeld 29 (!) bezoekers per film. Het ontbreekt de directie aan creativiteit om meer inkomsten te genereren en probeert met vals sentiment ('de bezuiniging betekent de ondergang van de bibliotheek') de publieke opinie en de raad te bespelen. Jammer want deze energie kunnen ze dus beter besteden aan het genereren van meer inkomsten e/o sponsoren.

  reageer
 • Peter

   

  Leve de kenniseconomie

  reageer
 • steef

   

  dag bibliotheek

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert