Duikschool wordt Floriadepaviljoen

ALMERE
De duikschool van Euro Diving aan het Almeerse Weerwater wordt omgebouwd tot het Floriadepaviljoen. De gemeente heeft het pand gekocht.

Het paviljoen wordt het centrale ontmoetingspunt voor het bedrijfsleven. Ook komt er een informatiepunt in voor bewoners en wordt het de thuisbasis van de organisatoren. Op initiatief van de provincie komt er een werkplaats, waar Flevolandse bedrijven hun nieuwste innovaties kunnen laten zien.

Het paviljoen en de innovatiewerkplaats zijn de eerste fysieke stappen op weg naar de Floriade in 2022.

reacties (8)

 • Jos

   

  Volgens mij moest de gemeente het wel kopen, want anders was er een projectontwikkelaar mee vandoor gegaan en probeer het dan maar eens voor een redelijke prijs te kopen.

  reageer
 • -Z-

   

  Als het bericht het woord tijdelijk had gebruikt snapte ik het nog net. Want als dat pand definitief het Floriade-paviljoen gaat worden zoals nu gesuggereerd dan is het de zoveelste uiting van visie- en inhoudsloos handelen door de organisatie. Trouwens, dit kan dan ook betekenen dat OP het Floraide terrein vanaf nu autos en touringcars geduld gaan worden ... Had Atlantis gekocht, pakeerplaasten beschikbaar en aan het begin van het terrein: dat zou inhoudelijk al veel sterker geweest zijn.

  reageer
 • Jos

   

  Die weddenschap ga je winnen! Het gebouw is veel te klein voor al die opgesomde functies. Misschien is het gebouw geschikt als directiekeet voor de A6 verbreding. Wanneer kom de gemeente trouwens met een echt plan. Wat we nu steeds zien is een gekleurd plaatje.

  reageer
 • TonJ

   

  Een gemeente die miljoenen tekort komt om alleen de stad al te onderhouden en dan geld uitgeeft voor deze onzin? De politiek maakt zich steeds meer ongeloofwaardig! Hoe kunnen ze straks nog verwachten dat de gewone burgers van Almere zich voor de stad gaan inzetten. Almere verpaupert en dat is heel goed te zien overal. Kijk maar eens om je heen als je door de wijken fietst.. Gras dat niet gemaait wordt, rotzooi overal in het groen, parken waar de jeugd in de weekenden zich verzamelt en dan een berg gebroken glas en lege blikken achterlaat. Oudere mensen waar vuurwerk naar gegooit wordt en dan de politie niet kan/mag optreden zoals in de filmwijk. Sorry hoor maar ik woon nu ruim 30 jaar in Almere maar herken niets meer terug van de instelling van de toenmalige bewoners, het woord van toen was SAMEN. Het is gewoon een getto aan het worden met medewerking van het bestuur (lees de gemeenteraad onder leiding van Jorritsma!)

  reageer
 • vdb

   

  Wedden dat het gebouw straks niet meer voldoet en moet worden afgebroken dus dubbel geld

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • joop

   

  Leuk, dan is er tenminste IEMAND die iets aan de Floriade verdient

  reageer
 • spiegeltje spiegeltje

   

  In 2010 werd er een opdracht gegeven om een kinderCasla te bouwen, de gemeente heeft een zachte lening gegeven van 100.000 en ook nog een veelvoud geïnvesteerd in het programma en de bouw. Finaciering ook vanuit de provincie i.v.v. IFA geld, KinderCasla was ook volgens een brief van de heer Duijvestein een van de partijen verantwoordelijk voor de jeugd Floriade, ondertussen staat het gebouw leeg, er wordt nu langzaam afgelost van de 100.000 die nog openstond (lees afgeschreven) en activiteiten bij kinderCasla bestaan niet meer. Nu komt er een FloriadeHuis, zelfde verhaal andere uitwerking, hoeveel gaat dit wel niet kosten, wat investeren de partijen en wie gaat er voor zorgen dat er een goede exploitatie is, ambtenaren? Dit soort spielereien leveren niet op en kosten klauwen met geld. Maar zeg nu eens eerlijk, wat levert dit op aan geld voor een Floriade evenement? Hoe ziet de kosten baten analyse er uit? of is dit wederom een project dat honderdduizenden euro's gaat kosten en waar het rendement een groot vraagteken zal blijven. 1 ondernemer die in ieder geval goed uit de Floriade is gesprongen, namelijk de duikschool houder die zijn zaak al heel lang te koop had maar het maar niet verkocht kreeg. Een heel ander punt is, in het Floriade rapport (zie Living the good life) schermde de gemeente met een structuur zoals OMALA (pagina 16) misschien toch nog eens nadenken over een dergelijke structuur zeker nu we weten dat er miljoenen in OMALA zijn gepompt en de opbrengst tot op heden € 0,- is tevens is de OMALA organisatie 6 jaar bezig geweest om dit resultaat te bereiken, als de Floriade organisatie een zelfde lot beschoren is op basis van een gelijke structuur dan hoop ik niet dat het resultaat hetzelfde is als OMALA.

  reageer
 • Andree

   

  Allemaal in dat ene gebouwtje? Het is te hopen dat men van waterdoorgang afblijft zodat we nog leuk kunnen schaatsen als het eens dicht ligt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert