Omroep Flevoland doet niet mee aan voedselbankactie

LELYSTAD
Omroep Flevoland doet niet mee aan de landelijke actie 'samen voor de voedselbank', die regionale omroepen in december houden.

De afgelopen maanden is geprobeerd met de voedselbanken in de provincie een gezamenlijke actie voor Flevoland op te zetten, maar er bleek onvoldoende collectief draagvlak te zijn. Binnen de voedselbanken was er te veel verschil van mening over de opzet en de invulling van de actie. Daardoor werd het voor Omroep Flevoland te ingewikkeld om er een provinciebrede actie van te maken.

Het was de bedoeling om samen met luisteraars, kijkers en websitebezoekers levensmiddelen in te zamelen voor de voedselbanken.

Onbegrip
Directeur Peter Mons van het Voedsel Loket Almere noemt het onbegrijpelijk, dat de andere voedselbanken in de provincie zich niet enthousiast achter de actie van Omroep Flevoland hebben geschaard. Ze hadden allerlei praktische bezwaren en konden niet op één lijn komen.

Volgens de Lelystadse voedselbank was het vooral de Voedselbank Noordoostpolder/Urk die niet voldoende mankracht kon vinden om mee te doen met de actie.

reacties (22)

 • mary

   

  Jammer dat jullie niet mee doen. Gelukkig hebben wij het goed . Maar als er Mensen zijn die het minder goed hebben is de maand december geen geld voor iets extra's . En dan is de Voedselbank mooi dat het bestaat. En die zouden veel meer geholpen kunnen worden. Wij staan er wel is bij stil als je buiten je schuld om ontslagen wordt en je een gezin met 2 kindjes hebt en je geen geld hebt voor eten en ze niet naar kinderfeestjes kunnen van wegen dat ze geen kadootje kunnen geven . Of een opgroeiende tiener hebt die niet met vriendinnen gewoon ergens heen kunnen omdat ze geen ijsje of iets dergelijks kunnen kopen. Vindt je het gek dat ze het dan pikken.? Dus Omroep Flevoland herzien je uitspraak en help asjeblieft de Voedselbank

  reageer
 • sc14

   

  Heel erg jammer dat er helaas weer veel gepraat word maar weinig gedaan word soms moet je dingen gewoon doen en achteraf kan je er lang over napraten of dit beter of anders had gekund je leert namelijk door dingen te doen dat geld overigens voor alle partijen zowel de voedselbank als omroep flevoland . Ik vind het nog steeds een goed initiatief en hoop ook echt dat het heel misschien toch doorgaat schouders eronder jullie kunnen het

  reageer
 • maan

   

  Tja, mensen lezen alleen de kop van een nieuwsbericht en trekken dan gelijk maar een conclusie zonder het artikel te lezen!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Serge, er staat toch echt heel duidelijk het volgende: "Binnen de voedselbanken was er te veel verschil van mening over de opzet en de invulling van de actie. Daardoor werd het voor Omroep Flevoland te ingewikkeld om er een provinciebrede actie van te maken. " Daarmee lijkt wel duidelijk dat het niet allemaal of zelfs helemaal niet de schuld van Omroep Flevoland is.

  reageer
 • snapjeniet

   

  eh wat moeite met lezen of met begrijpen Serge?? maar omroep Flevoland kan hier volgens mij niks aan doen er staat toch echt dat een paar voedselbanken praktische bezwaren hadden....?!!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • VoedselbankTV

   

  Ik zou zeggen als diegene bij de div. voedselbanken die nog wel wat zouden willen doen zich bij ons melden dan kunnen wij als VoedselbankTV.nl ons hard gaan maken om leuke uitzendingen te gaan verzorgen voor de provincie Flevoland. Mogelijk dat we dat dan wel samen met omroep Flevoland kunnen gaan doen. Dan komen we op locatie filmen om de mensen in de Flevopolder te laten zien hoe het er toegaat bij een voedselbank en gaan we ook aandacht schenken aan de div. evenementen die er dan wel georganiseerd kunnen worden. Dus bij deze, ook al ben je een kleine voedselbank we kunnen altijd zorgen dat we mekaar gaan helpen als voedselbanken, want het gaat om diegene die een voedselpakket ontvangt Dus klanten van alle voedselbanken in deze provincie, roep uw voedselbank op om op te gaan voor een gezamenlijke actie en daarbij oog te hebben voor de nood van de klanten van de voedselbanken. Wij van VoedselbankTV.nl werken voor alle voedselbanken in Nederland. Met vriendelijke groet, Milo Baron namens Stichting Blijgezicht waarvan VoedselbankTV.nl een onderdeel is. aanmelden@voedselbanktv.nl voor meer informatie

  reageer
 • Serge

   

  gooi de subsidiekraan naar omroep flevoland maar dicht. Prutsers die de maatschappelijke belangen niet kan behartigen.

  reageer
 • Paul

   

  En de mensen die gebruik maken van de voedselbank kunnen die niet helpen? Hebben vaak geen werk dus tijd zat.

  reageer
 • Visgraat

   

  Stel nu eens dat voedselbank nop/urk een punt heeft. Ze zien de boeren al komen met kiepers vol peen, appels en peren. Red je er maar mee, is hier dus het commentaar.

  reageer
 • Jos

   

  Voedselbanken zijn vaak opgezet vanuit particuliere betrokkenheid (en hobbyisme). Dus een beetje amateuristisch.,deze aanpak,scheelt wel een hoop "managers" maar maakt het ook moeilijk om over je eigen schutting te kijken.

  reageer
 • Esbeen

   

  Ja dat krijg je als er teveel egotrippers aan de slag zijn en te weinig praktisch ingestelde mensen. Ze kunnen alles maar weten niets, lijkt het soms.

  reageer
 • Koos

   

  Zo zie je maar weer. Des te kleiner de provincie en het aantal voedselbanken, des te groter de macht die in dit geval een voedselbank heeft. In grotere provincies laten ze een paar dwarsliggers gewoon buiten beschouwing. Jammer maar dit geeft weer eens aan dat dit soort organisaties (op allerlei vlak) alleen maar met zichzelf bezig zijn.

  reageer
 • bri

   

  als je goed leest... is het niet te doen als overigen niet kunnen samenwerken. waar gaat het voedsel heen? etc..etc.. maar dan misschien particuliere actie per stad doen? ga er eens achteraan. van de zotte dat particulieren die afhankelijk zijn nu de dupe worden...

  reageer
 • Hm

   

  Uiteraard ligt het niet aan de Omroep, je kan ook zeggen, we gaan door ondanks dat we geen 100% van de voedselbanken meekrijgen.. Beetje gemakkelijk om op eigen medium de schuld bij de ander neer te leggen..

  reageer
 • Ron

   

  Jammer zeg

  reageer
 • Dirk

   

  Er vanuit gaande dat de heren/dames Voedselbank beseffen dat de mensen die het het hardst nodig hebben nu de dupe zijn, bedankt! Wat een blamage zeg, triest! Omroep Flevoland treft geen enkele blaam, zonde, was een dankbaar item geweest....

  reageer
 • Drontense

   

  Jammer wil je iets doen is het nog niet goed.Maar iets anders verzinnen

  reageer
 • Jake

   

  Gemiste kans....

  reageer
 • Eddy

   

  Wat jammer van zo'n gemiste kans zeg. Heb je een keer de mogelijkheid om gratis zendtijd te krijgen, en daarmee je doelstelling nog beter te kunnen halen, ga je zeuren...schiet mij maar lek...

  reageer
 • Barbara

   

  Ook bij de gezaghebbenden van Flevolandse Voedselbanken spelen de eigen egootjes een grotere rol dan de doelstelling? Zoiets?

  reageer
 • omroep

   

  Dat klopt Tineke.

  reageer
 • Tineke

   

  Ik neem aan dat dit inhoudt dat de actie die mogelijk met verenigingen gedaan zou worden ook niet doorgaat?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert