Nieuwe verdeling huurhuizen werkt niet

ALMERE
Het nieuwe systeem om huurwoningen in Almere te verdelen is nog steeds niet volledig ingevoerd. Het benodigde computersysteem is nog steeds niet klaar.

Eind deze maand wordt het systeem getest. Als het goed werkt kunnen woningzoekenden hier vanaf 1 januari 2015 gebruik van maken. De beoordelingscommissie voor urgente gevallen is al wel aan het werk.

In 2011 besloot de gemeenteraad dat een commissie van de gemeente de urgente gevallen gaat beoordelen en dat er een lotingssysteem komt. Dit laatste houdt in dat de helft van het totaalaanbod van huurwoningen toegewezen wordt via inschrijving en voor de andere helft door loting.

reacties (10)

 • zomaar

   

  zoals iedereen hier schrijft is de wachttijd voor een sociale huurwoning erg lang. heb zelf na 5 jr wachttijd besloten om niet langer sponsor te zijn van de makelaars site genaamd woningnet! hier staan meer ex huurwoningen op te koop als te huur. en staat er een keer een woning op voor " grote" gezinnen wat al zeldzaam is, wordt deze verhuurd aan alleenstaande. of de huurprijs opgeschroefd om er een vrije sector woning van te maken.

  reageer
 • Maria

   

  Ik sta al zeven jaar ingeschreven bij Woningnet. Het lijkt erop dat ik dus ben ingeschreven ( 40 euro pj) ben bij een LOTERIJ! Ik voel me belazerd.

  reageer
 • .\/\/.

   

  De loting afschaffen verandert niets aan het probleem. En dat probleem is dat mensen die in sociale huurwoningen wonen en meer zijn gaan verdienen niet doorstromen naar de 'gewone' woningmarkt, en dus woningen bezet houden waar ze op grond van hun inkomen niet in horen te wonen. En de verdeling van de wienige beschikbare woningen is een pervers mengsel van endemische corruptie, vriendjespolitiek en fraude.

  reageer
 • Cor H

   

  Al meer dan een half decennia is er een structureel tekort. je zou haast denken dat men een belang er bij heeft om het te kort in stand te houden.

  reageer
 • Jopie51

   

  ik weet niet zoiets verzint voor woning toewijzing.? Met een loterij kan je jaren meedoen en nooit iets winnen! Wat mankeert er aan het systeem met inschrijven en op je beurt wachten? Met uiteraard een regeling voor urgentie!?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jopie51

   

  ik weet niet wie dit heeft verzonnen maar loting is echt een raar systeem, net als bij loterijen, jaren meedoen nooit winnen. Wat is er mis met inschrijven en gewoon wachten op je beurt. Met een eerlijke verdeling voor urgente gevallen!?

  reageer
 • woningzoekende

   

  ja ik doe mee !!!! sta nu 5 jaar ingeschreven en nu worden de kansen ineens kleiner pffff

  reageer
 • hans

   

  Helemaal mee eens. Geen loting dus, maar ieder op zijn beurt.

  reageer
 • hans

   

  helemaal mee eens. Geen loting, maar ieder op zijn beurt.

  reageer
 • Faerie

   

  Ik vind het een oneerlijk rotsysteem. Ten eerste zijn er al minder huizen in de normale wachtlijstpoule omdat de urgenten ook gewoon op het aanbod reageren (en dus voorrang hebben over anderen) en dat terwijl er door de verruiming van de regels meer urgenten zijn dan voorheen. Als je er dan ook nog een loting doorheen gooit.. Dan zullen er dus ongelukkige mensen tussen zitten die nooit aan de beurt komen, je komt nu al amper aan de beurt. Het duurt eeuwen op de wachtlijst. En ja, jongeren en mensen die kort op de wachtlijst staan hebben nu bij de gratie van het lot iets meer kans om eerder aan de beurt te komen. Maar wel ten koste van mensen die dus al eeuwen op de wachtlijst staan en wellicht nooit meer aan de beurt komen. Ik ben er altijd tegen geweest en nog steeds, ik ben benieuwd of hier animo is voor een petitie om de lotingen alsnog tegen te houden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert