Burgerparticipatie Almere in Omgevingsraad Schiphol

ALMERE
Burgerparticipatie Almere krijgt een plek in de Omgevingsraad Schiphol. De Omgevingsraad is een onafhankelijk advies- en overlegplatform, waar vanaf 1 januari 2015 alle vraagstukken, belangen en partijen rond de ontwikkeling van Schiphol bij elkaar komen.

Het is de opvolger van de huidige Alderstafel Schiphol en de Commissie Regionaal Overleg luchthaven Schiphol. De betrokken partijen zijn onder meer overheden, de luchtvaartsector en bewoners.

Burgerparticipatie vindt dat enige vorm van participatie over Schiphol en Lelystad Airport belangrijk kan zijn. Daarom heeft het zich voor de Omgevingsraad aangemeld.


reacties (5)

 • ron

   

  ik heb me - na een 'persoonlijke' oproep - bewust niet aangemeld omdat ik geen hinder ervaar of zal ervaren. Ik vraag me af hoeveel mensen zich hebben aangemeld die echt belanghebbende zijn.

  reageer
 • IK durf te stellen, dat er in die meer dan 100 bewonersorganisaties nagenoeg NIEMAND zit, die nog nooit gevlogen heeft of een vlieg vakantie heeft genomen.. Voor de meeste is het een NIMBY gevoel. Wel de lusten, maar niet de lasten. DAT is realiteit.

  reageer
 • Hendrik

   

  1. Er hebben zich inmiddels meer dan 100 bewonersorganisaties ingeschreven dus de kans dat er iemand vanuit Almere meepraat is kleiner dan 5 procent. 2. De luchtvaartsector praat ook mee samen met het Ministerie en omliggende gemeentes, voorgezeten door Hans Alders die vooral groei van de luchtvaart propageert. 3. Rond Lelystad zaten alleen direct omwonenden aan tafel, agrariers die vooral voor eigen belang zijn opgekomen, geen bewoners van dorpskernen waar vliegroutes overheen lopen. Een gemiste kans en zeer onzorgvuldig. Dit heeft allemaal niets met onderbuikgevoelens te maken, maar is een feitelijke constatering.

  reageer
 • Helaas overheerst hier wederom de onderbuik theorie en mist de reactie alle realiteit. Dat zijn we helaas van dit soort figuren gewoon. Waar blijft de bewijsbare onderbouwing van jouw beschuldigingen.

  reageer
 • Hendrik

   

  Helaas is de kans zeer klein dat er van burgerparticipatie Almere iemand in de omgevingsraad zal worden gekozen. De omgevingsraad is ook zo opgezet dat gehinderden nauwelijks invloed hebben en er vooral voorstanders van groei schiphol aan tafel zitten. Maar altijd nog beter dan Lelystad Airport want daar zijn de meeste gedupeerde bewoners niet eens betrokken bij zoiets als een omgevingsraad.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert