Geen fonds voor tegenvallers in de zorg

ALMERE
Een overgrote meerderheid in de Almeerse gemeenteraad wil geen fonds om eventuele tegenvallers in de zorg op te kunnen vangen. Dat bleek donderdagavond tijdens de raadsvergadering.

De ChristenUnie wilde een fonds met daarin een bedrag van 830.000 euro. Om dat mogelijk te maken zou minder extra geld worden gereserveerd voor kunst en cultuur. Andere politieke partijen zijn daar tegen.

Vanaf januari nemen de gemeenten zorgtaken van het Rijk en de provincie over. Daarvoor krijgen zij geld van Den Haag, maar zij weten nog niet precies of dat voldoende is. Veel gemeenten hebben daarom extra geld opzij gezet om eventuele tegenvallers op te kunnen vangen. Almere heeft dat niet gedaan. De gemeente wil niet meer uitgeven dan de 144 miljoen euro die zij van het Rijk krijgt.reacties (6)

 • Jaap

   

  Als ze het budget wel overschrijden piept ook iedereen, het is ook nooit goed!

  reageer
 • Derrick

   

  Almere ten voeten uit. Eerst heel lang niets doen en vervolgens niet anticiperen op het feit dat er hier, ten opzichte van het gemiddelde, heel veel zorgvragers wonen. Die worden straks de dupe. Jammer.

  reageer
 • Caro

   

  Deze gemeenteraad krijgt straks spijt van deze beslissing. Maar ach, het gaat ze niet aan want het overgrote gedeelte van die Raad is te jong om zich over de kwetsbaren druk te maken. CU deed het goed. Jammer dat het voorstel niet werd omarmt.

  reageer
 • Carry

   

  Ja natuurlijk kunst en natuur zijn veel belangrijker. Volgende keer bij stemmen maar eens goed nadenken wie wat belangrijk vindt.

  reageer
 • johan54

   

  De graaiende gemeente Almere kijkt alleen maar naar de centen. Beter zou zijn als ze naar de burgers kijken en zich eens heel goed realiseren hoe het is om afgedankt en opzij geschoven te worden. Maakt niet uit wat het kost, maar ZORG voor de mensen die het nodig hebben en laat nutteloze verbouwingen achterwege. Met een sober beleid is er geld genoeg, maar ja dat is natuurlijk tegen het zere been van de Roverheid

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • taxi chauffeur

   

  belachelijk dat kunst en kultuur boven de welzijn van zorg behoevenden wordt gesteld.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert