Honderd mensen op bijeenkomst over veranderingen in de zorg

ALMERE
Een informatiebijeenkomst in Almere Stad over de zorg heeft dinsdagavond zo'n honderd mensen getrokken. Het is de eerste bijeenkomst die de gemeente houdt om mensen te informeren over de veranderingen in de zorg. 

Vanaf januari nemen de gemeentes de meeste zorgtaken over van het rijk en de provincies. Het streven is om de zorg beter en goedkoper te maken. Veel mensen die zorg nodig hebben, weten nog niet precies wat dat voor hen precies betekent. 

In andere delen van de stad staan deze en volgende week nog vijf bijeenkomsten gepland voor inwoners. 


reacties (2)

 • Sandra

   

  Amen!

  reageer
 • mantelzorger

   

  "Veel mensen die zorg nodig hebben, weten nog niet precies wat dat voor hen precies betekent." Jammer dat de media niet ingaan op de gevolgen van die onzekerheid voor die vele mensen en hun mantelzorgers. Met "het komt wel goed" zijn deze mensen, die al veel te vaak te maken hebben gehad met fouten, bureaucratie en ander gedoe rond de uitvoering van de zorg voor zichzelf of hun naasten, echt niet gerustgesteld. Kan er ook aandacht worden besteed aan de mens achter de zorgvrager? Bijvoorbeeld in een mooie achtergrondreportage? Zodat er wat meer begrip en ook wat minder irritatie en vooroordelen zijn bij de gezonde mensen, die de mond vol hebben over pamperen en verzorgingsstaat?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert