Statenleden steunen Innovatiefabriek

ALMERE
Het plan voor het Gezondheid en Welzijn Innovatiecentrum Almere, de zogeheten Innovatiefabriek, kan rekenen op financiële steun van de provincie. Dat bleek woensdag tijdens een commissievergadering. Het innovatiecentrum is een samenwerking van alle Universitaire Medische Centra en kennisinstellingen zoals het Trimbos-instituut en TNO. Zij willen vernieuwingen op het gebied van zorg en welzijn ontwikkelen.

Vorige maand waren veel Statenleden zeer kritisch over dit elf miljoen euro kostende plan. Zij vonden het slecht uitgewerkt. Ook ergerden zij zich aan de lage bijdrage van de gemeente Almere van 2,5 ton, terwijl de provincie om 4,7 miljoen wordt gevraagd.

Almere heeft inmiddels haar bijdrage verhoogd naar bijna 600.000 euro. Ook beloofde gedeputeerde Jaap Lodders voorwaarden te stellen aan de initiatiefnemers van de Innovatiefabriek. Volgende week nemen provinciale staten een definitief besluit.

reacties (3)

 • Peter Aggenbach

   

  Omdat de Provincie Flevoland toch besluiten moeten nemen wie er met miljoenen subsidie door mogen, is nu bekend wat er met ‘Almere Smart Society’ gaat gebeuren. Er komt een ‘innovatiefabriek’: Het Gezondheid & Welzijn Innovatiecentrum Almere. Het platform ‘Almere Smart Society’ wordt aan twee ondernemers cadeau gedaan, althans daar lijkt het op. In het projectplan wordt meermaals de term ‘voor burgers’ gebruikt maar mij is niet duidelijk waar de burger precies met ideeën terecht kan zonder €15.000 mee te nemen. Bovendien ALLE gegeneerde data valt in handen van twee ondernemers, zorginstellingen en de gemeente,… FOUT, data moet eigendom zijn/worden van de BURGER !

  reageer
 • ras

   

  inderdaad word het een bmw of nu toch mercedes. geldverspilling is een hobby van de staat helaas gaat het nooit naar de echte problemen in dit land.

  reageer
 • jozef

   

  heerlijk, weer een heel, heel duur vergaderclubje erbij. Heren, bestel maar vast uw nieuwe auto. Oh, dat had u natuurlijk al gedaan...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert