Statenleden steunen Innovatiefabriek

ALMERE • Wo 19 november 2014 | 20:16 • Woensdag 19 november 2014 | 20:16
Het plan voor het Gezondheid en Welzijn Innovatiecentrum Almere, de zogeheten Innovatiefabriek, kan rekenen op financiële steun van de provincie. Dat bleek woensdag tijdens een commissievergadering. Het innovatiecentrum is een samenwerking van alle Universitaire Medische Centra en kennisinstellingen zoals het Trimbos-instituut en TNO. Zij willen vernieuwingen op het gebied van zorg en welzijn ontwikkelen.

Vorige maand waren veel Statenleden zeer kritisch over dit elf miljoen euro kostende plan. Zij vonden het slecht uitgewerkt. Ook ergerden zij zich aan de lage bijdrage van de gemeente Almere van 2,5 ton, terwijl de provincie om 4,7 miljoen wordt gevraagd.

Almere heeft inmiddels haar bijdrage verhoogd naar bijna 600.000 euro. Ook beloofde gedeputeerde Jaap Lodders voorwaarden te stellen aan de initiatiefnemers van de Innovatiefabriek. Volgende week nemen provinciale staten een definitief besluit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel