VVD luidt noodklok over spijbelen

ALMERE
De VVD in Almere vindt de stijging van het aantal spijbelende scholieren alarmerend. Uit de Monitor Vroegtijdig Schoolverlaten blijkt dat vorig jaar 5 procent van de scholieren van 12 tot 18 jaar wel eens heeft verzuimd. Dat is een stijging ten opzichte van voorgaande jaren.

De VVD heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De fractie vraagt het college of er specifieke maatregelen komen om het spijbelen terug te dringen.

Vooral omdat de gemeente de afgelopen jaren al extra geld heeft ingezet om het aantal voortijdig schoolverlaters te verminderen.

reacties (4)

 • ik

   

  95% verzuimt nooit! Dat is groot nieuws!

  reageer
 • henk

   

  Zet de leerplicht ambtenaren aan het werk. Werk zelf op VO, de leerplicht ambtenaar zie je niet meer, kunt er niet mee in contact komen. Doen moeilijk naar de scholen toe. Laat ze de scholen helpen ipv tegen werken.

  reageer
 • ron

   

  mij ontgaat wat hier nu zo heel bijzonder aan is dat de "noodklok" moet worden geluid.

  reageer
 • Koos

   

  Ach, wel eens heeft verzuimd. Wat verstaan ze daaronder? Het structureel wegblijven en dat de prestaties daaronder lijden, ja dan is actie noodzakelijk, maar eens een keer spijbelen? En dan maar 5% wel eens? Heeft u vroeger nooit eens gespijbeld? Nou ik wel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert