Thuiszorgmedewerkers ZONL vieren behoud van hun baan

FLEVOLAND
Feest voor de thuiszorgmedewerkers van Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Vrijdagavond vierden zij samen met vakbond Abvakabo FNV het behoud van hun banen voor de komende twee jaar.

Ruim 300 banen stonden op de tocht door bezuinigingen op de zorg. Dertien weken lang protesteerden de medewerkers in een tent in het Overijsselse Steenwijk. Ook voerden de thuishulpen actie in Flevoland.

Onder meer door een protestmars naar het gemeentehuis van Noordoostpolder. Medewerkers van zorggroep Oude en Nieuwe Land geven huishoudelijke hulp in Noordoostpolder, Urk en Steenwijk.

reacties (3)

 • Anoniem

   

  Me vrouw werkt bij Zon en heeft van de week van haar leidinggevende te horen gekregen dat er volgend jaar waarschijnlijk gewoon ontslagen vallen. Er is namelijk nu wel geld maar er komt totaal geen werk binnen.

  reageer
 • alfa hulp

   

  het is waar er is nooit over alfa hulpen gesproken. ze laten ons gewoon in de koud staan.we moeten het maar zelf uitzoeken. ...

  reageer
 • Een feestje is misplaatst, want alfahulpen zijn uitgesloten van het akkoord. Die staan per 1 maart 2015 gewoon op straat. Zonder sociale zekerheid. Daar besteedt zowel de vakbond, de politiek, de media totaal geen aandacht aan. Een overgeschoten groep mensen die straks op een houtje mag bijten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert