Raad: kritisch kijken naar uitbreidingsplan Albert Heijn

EMMELOORD
De verkeersveiligheid rondom de geplande uitbreiding van de Albert Heijn-supermarkt aan de Lange Nering in Emmeloord moet nog eens kritisch tegen het licht worden gehouden. Die oproep deed maandagavond de complete raadscommissie.

AH-eigenaar Bun heeft een aanvraag ingediend om zijn winkel uit te breiden, door een deel van de Oostzijde te bebouwen. Het gevolg is dat vrachtwagens na het laden en lossen niet langer via de Oostzijde kunnen wegrijden, maar allemaal door de smalle Lange Achterzijde moeten.

Alle fracties vragen zich af of het door de grote trucks niet onveilig wordt in de Lange Achterzijde en verderop bij het Kettingplein. PvdA/Groenlinks vindt dat eigenaar Bun de uitbreiding misschien op een andere plek moet realiseren of de losplaats moet verplaatsen.

Volgens CDA-wethouder Henk Suelmann blijkt uit een computersimulatie dat de trucks in de situatie zonder problemen kunnen laden en lossen. Maar ook de wethouder stelt dat veiligheid voorop dient te staan.

reacties (8)

 • Deel(tjes) 2

   

  Rampzalig dat (stedenbouwkundige)in Emmeloord dromen hebben. Dromen die veel hoofdbrekens geven met onrealistische contracten. Vooral de burger betaald het gelag.

  reageer
 • dasko wezenberg appel

   

  Het is nu al een drama om daar weg te rijden dus als we straks weg moeten rijden via achterzijde dan staat de achterkant van de vrachtwagen bij enzo in de pizzeria

  reageer
 • Carry

   

  Nou Wethouder ik zou maar eens gaan kijken hoe het in het echt gaat. Zo moeilijk is dat niet. Men neme een vrachtwagen zoals bij AH komt en laten die de route rijden. Zie je meteen de knelpunten. Ga je daar eerst een oplossing voor zoeken. En dan pas vergunning uitgeven. Scheelt heel veel geld en gedoe!

  reageer
 • anomien anomien

   

  en dat is niet alleen A.H.

  reageer
 • Lely

   

  Moet die winkel NOG groter....??? Deze bestaat al uit 2 voetbalvelden met een overdreven assortiment van voedsel en drinken. Is dit dan nog niet voldoende ?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Henk

   

  Ik wil niet veel zeggen, zitten ze nu te praten over iets wat daar al jaren gedaan wordt. ha ha ha. wat een onzinnige vertoning.

  reageer
 • pipo

   

  Mensen uit de raad: verknal nu aub niet ook deze uitbreiding....kunnen we straks in Emmeloord nergens meer modern winkelen?

  reageer
 • Dirk

   

  Een computersimulatie nog wel. Geef de AH (en de overige ondernemers) eens wat ruimte, fix it. Dat eindeloze gedoe en punten zoeken waarom iets NIET kan, zouden ze eens moeten kijken HOE het wel kan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert