Raad achter uitbreiding AZC Luttelgeest

NOORDOOSTPOLDER
De gemeenteraad van Noordoostpolder gaat akkoord met 400 extra asielzoekers op het asielzoekerscentrum Luttelgeest. De raadscommissie volgt daarmee het voorstel van het college van b en w. Volgens burgemeester Van der Werff is het een morele plicht om mensen te helpen als de wereld in brand staat.

Wel wil een aantal fracties dat er alles aan wordt gedaan om overlast voor direct-omwonenden te voorkomen of direct aan te pakken. De burgemeester vindt het de taak van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) om dit met de omliggende dorpen Luttelgeest, Bant en Kuinre af te stemmen.

ONS Noordoostpolder vindt wel dat de grens met totaal 1400 asielzoekers op 2000 inwoners in Luttelgeest is bereikt. De burgemeester wil de komende vijf jaar in elk geval niet meer dan 1400 vluchtelingen toestaan.

reacties (10)

 • sinterklaas

   

  is het niet zo, hoe meer inwoners in de gemeente hoe hoger het salaris van het college en burgervader. dus laat maar komen.

  reageer
 • Peter

   

  Gelukkig ligt Kuinre in een andere provincie....zover hoeft de nop niet te kijken.....

  reageer
 • Fietser

   

  De burgemeester zou eens in z'n eentje 's nachts langs de rotonde kuinderweg/ oosterringweg moeten fietsen. Dan kan hij zelf eens zien hoe groot die morele plicht is, hij zou al die mensen die daar op dat moment lopen zelfs aan kunnen spreken, als ze klaar zijn met bellen met hun smartphone. Je loopt dan alleen wel de kans om verblind te worden met de gestolen zaklampjes.

  reageer
 • toe maar nog meer opvreters er bij zijn er zeker nog niet genoeg halveren dat komt eerst.

  reageer
 • Bruno Basto

   

  Misschien zit er tussen al die asielzoekers nog een snelle buitenspeler voor Flevoboys bij. Talentvolle voetballers zijn welkom

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Buurman

   

  Heb zelfs vluchelingen in bontjjassen gezien en met een eigen heli zien landen. Wie hier wel eens komt weet dat het een groot sprookjesbos is.

  reageer
 • Henk Boomgaard

   

  Ik ben het niet vaak met Leen eens, maar hier heeft hij wel een punt!

  reageer
 • Leen

   

  De wereld mag dan wel in brand staan maar de schrijnende gevallen die we op tv zien zitten niet in Luttelgeest. Daar zitten de mensen met geld. Die zijn niet via een gammele boot of in een landingsgestel hier gekomen. De hele dag lopen met hun smartphone. Er zijn zelfs gevallen bij met een eigen auto.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Populisme van ONS want zoveel asielzoekers komen niet in het dorp Emmeloord is iets verder fietsen gaan ze liever heen dus daar moet je mee vergelijken

  reageer
 • Roelof

   

  Het lijkt mij verstandiger dat de gemeente nop het geld in ouderenzorg gaat stoppen, belachelijk dat we in dit land de mensen die dit land hebben opgebouwd laten verslonzen en asiel/gelukzoekers wel ons belastinggeld op laten eten

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert