Sportbedrijf wordt uitbater De Koploper

LELYSTAD
Het Sportbedrijf Lelystad gaat de horeca in sportcentrum De Koploper zelf uitbaten. Daarvoor wordt een speciale bv in het leven geroepen, dit om belangenverstrengeling te voorkomen. Dat bevestigt directeur Marcel van Dongen.

De huidige exploitant HSL stopt ermee, de ondernemer vindt dat het Sportbedrijf een te hoge pacht vraagt. Van Dongen is ervan overtuigd, dat de horecagelegenheid winstgevend te maken is met jaarlijks een half miljoen bezoekers.

Het pand krijgt nog voor de kerst een facelift: er komt een nieuw interieur en een nieuwe keuken. Het Sportbedrijf wil er inspelen op de behoeften van de gebruikers, aldus Van Dongen. Dinsdag legt hij de plannen voor aan de gemeenteraad.

reacties (9)

 • Zwemmertje

   

  Sneu voor de uitbater. Hoe gaat de koploper dit betalen,er is geen geld om de beweegbare bodem in het zwembad te maken en dan wel voor nieuwe horeca.

  reageer
 • Anoniem

   

  Ook in de rietlanden moet de uitbater eruit vanwege de hoge kosten die het sportbedrijf vraagt voor de accomodatie. En de sporters zijn de dupe. Er moet zoveel bezuinigd worden op sport dat het sportbedrijf dit weer bij de verenigingen neer legt om die kosten eruit te halen, maar een nieuwe huisstijl van het sportbedrijf van ruim een ton moet zomaar kunnen. Ronduit belachelijk.

  reageer
 • Dirk

   

  Als de gemeenteraad hier niet tegen optreedt is het hek van de dam. Dit is gewoon een onderonsje waar governance grof overtreden wordt. Heel triest als dit zomaar kan!

  reageer
 • Jaap

   

  Hier wordt een vies spelletje gespeeld, wat de gemeenschap weer geld gaat kosten.

  reageer
 • KC

   

  Echt schandalig dat de huidige pachter weg moet. Het sportbedrijf gaat nu verbouwen en uitbaten. Wie betaald dat? Gaan zij huur betalen? Waar komt dit geld vandaan? Als er maar 1 dubbeltje gemeentelijk geld wordt gebruikt, dan is dat staatssteun en dus oneerlijke concurrentie. .

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bart

   

  in 1 woord schandalig

  reageer
 • Sport

   

  Wat erg voor de huidige ondernemer er word zoveel bezuinigd in sport, maar een nieuw restaurant kan wel? Wie betaald dat?

  reageer
 • bezoeker Koploper

   

  Overal word er bezuinigd op sport in Lelystad, vreemd dat er een dure verbouwing kan komen, wie betaald dat??? Erg voor de huidige ondernemer succes.

  reageer
 • Bezoeker koploper

   

  Overal word er op sport bezuinigd vanaf volgend jaar, vreemd dat de Koploper dan wel een nieuw restaurant / verbouwing kan bekostigen. Erg voor de huidige ondernemer succes!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert