Politiek Almere blij met extra opvang asielzoekers

ALMERE
De partijen in de Almeerse gemeenteraad zijn overwegend positief over de uitbreiding van het asielzoekerscentrum. Alleen de PVV is tegen de extra opvang van maximaal 600 asielzoekers. Fractievoorzitter Toon van Dijk zegt dat net als landelijk ook in Almere het maximumaantal asielzoekers is bereikt. Een meerderheid in de raad vindt het juist van groot belang dat Almere meer asielzoekers opvangt nu de vraag zo groot is.

Het AZC in Almere wordt permanent uitgebreid met maximaal 600 opvangplaatsen. Die uitbreiding vindt plaats op de huidige locatie op het Sportpark Fanny Blankers Koen.

Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met een verzoek voor uitbreiding van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. Het COA zoekt een oplossing voor de toestroom van asielzoekers uit Syrië en Eritrea.

reacties (32)

 • Sjors

   

  Waarom zijn ze blij om asielzoekers die hier humaan, politiek of vanwege seksuele geaardheid asiel vragen. Ik zou veel blijer zijn wanneer men die mensen die op de vlucht zijn geslagen vanuit Syrië hier onderdak geven voor bepaalde tijd. Als wij met onze bondgenoten I.S hebben verslagen en het Jihadisme hebben uitgeroeid dan moeten ze terug naar huis. Dat het wel eens 25000 jaar zal kunnen gaan duren is een ander verhaal.

  reageer
 • maart

   

  Kijk is op YouTube naar het filmpje van Klokhuis, daar leggen ze heel goed uit hoe het werkt als je vluchteling bent. Ze laten ook de kamers zien waarin ze verblijven.

  reageer
 • Theo

   

  Natuurlijk gaat de gemeenteraad accoord met de opvang van al deze vluchtelingen. Want hoe groter het aantal inwoners, hoe meer zij gaan verdienen. En neem van mij aan dat er niet een lid van deze raad vlakbij deze opvangplaatsen woonachtig is, zij kijken wel uit. Maar wat te denken van het dorpje Oranje waar zo'n 130 inwoners zijn, die krijgen minstens 1000 in hun pitoreske dorpje voor hun kiezen. Maar daar zijn ook gezinnen bij, aldus de staatsecretaris, en wel 18 gezinnen. Dus Almere, niet klagen hoor, het is immers goed voor de gemeentekas!!

  reageer
 • Martin

   

  Het kan gelukkig in Almere.

  reageer
 • nol

   

  asielzoekers zijn mensen dus gebruik dan ook dit woord ..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • nol

   

  Amen

  reageer
 • maart

   

  lees eens meer over vluchtelingen beleid en opvang. Vluchtelingen komen in eerste instantie in een naburig land terecht in vluchtelingenkampen, daar wordt een voorselectie gemaakt en worden landen aangewezen die de opvang verder regelen. Soms zitten mensen al jaren in een vluchtelingen kamp voor ze in Nederland of een ander opvangland worden ondergebracht.

  reageer
 • Jan

   

  En waar blijf jij dan met de antwoorden op de gestelde vragen, in plaats van het geijkte linkse vooroordeel? Die geeft niemand namelijk, omdat de hele industrie rondom het azc gebeuren een veel te groot belang heeft voor het leger van die zogenaamde hulpverleners die er gewoon hun brood mee verdienen. Tsja, en die willen natuurlijk ook liever niet in de bijstand... Ik vermoed ook dat de meeste reagerende die het geweldig vinden dat Nederland de opname blijft uitbreiden te afhankelijk zijn van dit beleid.

  reageer
 • Owen

   

  Ik woon vlakbij het AZC. Geen last van die beste mensen. Weet je wat het is......ik zou het ook erg fijn vinden als een land/stad mij zou opvangen met mijn vrouw en kinderen als het serieus niet veilig is waar ik woon. Ik denk dat deze mensen voor veel minder overlast zorgen dan menig andere inwoners van Almere!!!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  "In Nederland is nog plek zat. Maar in Almere niet." dat is verwerpelijk NIMBY-gedrag. Almere zou ooit groeien naar 350.000 inwoners....is daar ook geen plek voor dan? Je meet met twee maten volgens mij.

  reageer
 • Ester

   

  Wonen de voorstanders in ruime, groene wijken? Dan zet je een tent in je tuin en laat je er een asielzoeker in wonen. Of neem ze in huis.

  reageer
 • steve

   

  dat huis heet een azc met een klein kamertje per 4 mensen...

  reageer
 • es

   

  dan heeft u zoon mazzel gehad want de wachttijd is op dit moment tussen de 5 en 7 jaar !!!

  reageer
 • ger

   

  neem jij toch een gezin in je huis als je het zo zielig vind

  reageer
 • Dus

   

  Zweden en Noorwegen.. Ga eens na hoeveel groter die landen zijn dan Nederland? En de verhouding van bevolking is ook wel een beetje anders he? Nee. Ik ben niet blij met asiel zoekers. Maar al helemaal niet in Almere waar ik (helaas) woon. Tuurlijk zoeken die mensen een veilige plek, alleen jammer dat ze nooit terug gaan zodra hun eigen land weer veilig is. In Nederland is nog plek zat. Maar in Almere niet. Elk stukje groen wat er is word al plat gewalst en vervangen door woningen of wegen, mag het voor ons ook nog leuk blijven hier?

  reageer
 • Peter

   

  Hier geloof ik dus niets van. Mijn zoon heeft gewoon een keurig huis gekregen toen hij aan de beurt was en liet ook nog een flatje achter. Alles binnen anderhalf jaar. Dus doe niet aan stemmingmakerij zeg

  reageer
 • Peter

   

  En het is weer ikke ikke ikke en de rest mag stikken. Andere landen zoals Zweden en Noorwegen vangen nog veel meer vluchtelingen op en de eigen bevolking is een fractie van wat hier woont

  reageer
 • Peter

   

  Misschien moet je ook eens kijken welke andere landen hoeveel vluchtelingen opvangen. Dan valt het hier reuze mee. Nee.... ikke niet begrijpen want ikke kijk alleen ik hou van Holland. ... Wat een trieste reactie weer zeg

  reageer
 • Ilse

   

  Agossie, arme kruimel. Achterover leunen en wachten tot je problemen door een ander worden opgelost. Mensen zoals jij zouden een voorbeeld aan deze asielzoekers kunnen nemen. Deze mensen hebben hun leven in eigen hand genomen en zijn elders op de wereld gaan zoeken waar het beter voor hen is. En terecht. In eigen land zijn ze hun leven niet meer zeker. Hun kinderen dreigen gebombardeerd te worden, hun vrouwen verkracht, hun zoons voor hun ogen doodgeschoten. En (een deel van de mensen in) Almere maar klagen. Want nee, die mensen hadden gewoon lijdzaam op hun ondergang moeten gaan zitten wachten in eigen land, zoals jij al 7 jaar op een ander huis zit te wachten? Ga je schamen.

  reageer
 • lex

   

  zijn de inwoners van Almere ook zo blij? Nederland is al veel te lang veel te barmhartig geweest en moet steeds barmhartiger worden van de EU Zelfs illegalen moeten we nu onderdak te eten en te drinken geven. Dit allemaal met dank aan dit boterzachte asielbeleid van de PVDA. Wanneer komen de Almerenaars in opstand?

  reageer
 • Serge

   

  t is toch ook niet te filmen he?!

  reageer
 • swap

   

  laten we er nog 1200 opvangen in de wijk overgooi!! daar is plaats zat.

  reageer
 • kruimel

   

  dat wordt nog langer wachten op een huis in Almere wacht al 7 jaar met mijn gezin maar er is niks zit nu op een tweekamer flat met zijn vijven en de woningbouw helpt ook niet echt mee. De Asielzoekers krijgen na een paar maanden al een huis.

  reageer
 • mindseye

   

  we horen de voorstanders over een tijdje nog wel let maar op.

  reageer
 • Jan

   

  Hoe komen die vluchtelingen nu precies naar Nederland toe? Kan iemand dat mij eens uitleggen? Vanuit Syrie of een ander land dat zo ver weg is? Waar komt het geld voor die reis vandaan en nog belangrijker, hoe weten die mensen eigenlijk waar ze moeten zijn? Ze weten niets van ons land, maar weten het allemaal wel te vinden, en vervolgens niet meer weg willen. De rest volgt vanzelf... Turkije vangt zogenaamd op, maar geeft geen geld uit voor echte opvang, dat is op nadat Erdogan een half miljard heeft gespendeerd aan zijn paleis. En geld voor eten in de regio is er ook niet omdat landen niet beloofd geld hebben overgemaakt. Dus, Nederland schiet alweer voor, alsof wij zo een belangrijke speler moeten zijn op het wereldtoneel. Dat kan even goed gaan, maar de rek is er heel snel uit. Lees maar eens wat voor een reacties er steeds komen op de berichten over meer en meer asielzoekers.

  reageer
 • monique

   

  Tja ik zit persoonlijk ook niet te wachten op asielzoekers maar ze komen ook niet voor mij. Ik zou ook met mijn gezin vluchten als wij ons leven niet meer zeker zijn.

  reageer
 • Suus

   

  Wat een onzin zeg

  reageer
 • Paul

   

  Heel gelukkig in Almere!

  reageer
 • piet

   

  verbieden die illegale. zorg maar eerst voor onze eigen volk/mensen die geen dak boven hun hoofd hebben.

  reageer
 • Havenaar

   

  Zit hier echt op te wachten.

  reageer
 • willem h

   

  Dan kan je straks helemaal niet meer over straat

  reageer
 • willem

   

  Gelukig in Almere

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert