TV-tuinman maakt Winterdroomtuin voor benefiet voedselLoket

ALMERE
Het SBS-programma Robs Grote Tuinverbouwing staat deze kerst in het teken van een benefiet kerstdiner ten behoeve van het Almeerse voedselloket. TV-tuinman Rob Verlinden tovert een leegstaand winkelpand in het stadshart van Almere om tot een Winterdroomtuin.

Woensdagavond wordt hier door de ondernemersvereniging een benefietdiner georganiseerd. In totaal is er al 2.000 euro opgehaald.

De Winterdroomtuin is ook voor bezoekers geopend en is tot en met de kerst te bekijken.

reacties (25)

 • Ik

   

  Er zijn meerdere soorten schuldhulpverlening, niet alleen de sanering waarmee je er na 3 jaar vanaf bent maar ook bijv. de bewindvoering. Helaas ken ik idd ook wel een geval van het opnieuw in de schulden werken na de sanering. Wbt de toeslagen e.d ik ben blij dat ze er zijn! daardoor kan ik mijn kind gewoon driemaal daags een gezonde maaltijd aanbieden. Nogmaals, ik doe niet voor veel boodschappen, heb geen schulden, geen onnodige vaste lasten en ik kom nu net uit, vallen de toeslagen weg dan kan ik dus inderdaad aankloppen bij o.a het voedselloket. Maar voor u zal het dus fijn zijn om te weten dat mensen zoals ik er vanaf Januari op achteruit gaan doordat de bijstand flink omlaag gaat, daarentegen word de kgb verhoogd maar niet genoeg om dat gat te vullen. u wellicht blij, ik wat minder, vaste lasten kan ik niet meer schrappen (of moet bijv mijn dochter maar niet leren zwemmen?) nog duurzamer boodschappen doen kan maar dan betekent het dat ik mijn dochter geen gezond eten meer kan geven, want op de een of andere manier is groente en fruit duurder dan een zak patat of pannenkoeken. kleiner gaan wonen gaat ook niet meer, we zitten al in een 2kamerwoning (en nee dat is er geen eentje met een lage pruthuurprijs) En dan... komen we dus aan bij het voedselloket, kan er weer geklaagd worden! en ja, ik ben er zo eentje die wel wil werken en zich netjes aan de regels houdt wbt sollicitaties e.d (ik zit nog niet heel lang in de bijstand en hoop er ook niet nog heel lang in te zitten) Maar het gezeur over wat de minima allemaal wel krijgen en de ander niet, ben ik na korte tijd alweer zat, ruilen dan maar? ik ga graag aan het werk voor het minimumloon hoor (waar je overigens ook gewoon in aanmerking komt voor toeslagen! en geloof mij, een bijstand moeder haalt echt GEEN 2000 euro binnen met alles, het is dat ik graag prive wil blijven anders had ik met liefde een kijkje gegeven in mijn administratie ;-) )

  reageer
 • Ik

   

  mijn excuus! begreep u even verkeerd ;-)

  reageer
 • Jaap

   

  En dat begrijp ik dus niet, na 3 jaar wordt het restant van de schuld vrij gescholden maar ach dan begin toch gewoon weer! De voedselbank is helemaal niet nodig hier in Nederland met een overvloed aan toeslagen en uitkeringen.

  reageer
 • markp

   

  ik begrijp je reactie niet zo goed als reactie op mijn bericht, ik heb het er juist over dat er veel meer control en aanpak moet komen voor mensen die juist misbruik maken van alle sociale faciliteiten die er zijn. ik heb juist veel respect voor iedereen die het red zonder die misbruik. ik weet heel goed zelf dat niet iedereen in de sociale voorzieningen terecht komt daar zelf schuld aan heeft. misbruik aanpakken en goed omgaan met de voorzieningen voor diegenen die het echt nodig hebben.

  reageer
 • Ik

   

  uh... even voor de duidelijkheid, bijstand krijgen betekent niet ook automatisch dat je in aanmerking komt voor voedselloket e.d, dat krijg je pas als je minder dan een x bedrag aan boodschappen kan doen nadat je alle vaste lasten hebt betaald. hier bijstand als vangnet maar ik kom niet in aanmerking hoor, omdat ik op bepaalde dingen bezuinig, mezelf niet in de schulden werk, geen onnodige abonnementen afsluit en weet ik veel wat nog meer red ik het gewoon. vind ik ook prima verder, ik hoef niet voor 80 euro boodschappen te doen om elke dag gezond te kunnen eten met mijn kind. maar zo ken ik iemand met een goed betaalde baan die zichzelf zo in de schulden heeft gewerkt dat ze nu bij het voedselloket loopt en 50 euro per week te besteden heeft.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Antje

   

  Kan mijn Kerst 2012 nog goed herinneren ... Rob heeft toen in Asd 'n geweldige Kerstsfeer gemaakt, in de tuin en binnen, voor de revalidanten. Was een geweldige ervaring wat Rob en zijn team in drie dagen tijd, voor elkaar hebben gekregen. Dus ook ga ik daar kijken... Allemaal 'n fijn Kerstfeest en gezond 2015...

  reageer
 • Volgens mijn zijn er meer mensen die hard moeten werken en niet alleen hij, de bakker staat al om 03:30 ze brood te maken dus hoezo is hij zo speciaal dat hij om 7uur ze aanhangertje staat te beladen? en ja ikke ben al voor 7 uur nuchter

  reageer
 • markp

   

  Ruilen NEE! ik haal nog voldoening uit mijn werk, zou er niet aan moeten denken de hele dag thuis te zitten. maar het gaat erom dat er zoveel gedaan wordt voor de zogenaamde minima, maar dat die niet zo slecht af zijn met alles wat voor ze georganiseerd word. vraag eens hoeveel van de gebruikers van de voedselbank ook werken als vrijwilliger bij diezelfde bank! of die überhaupt vrijwilligerswerk doen. zal je tegenvallen. en dat er eens goed gekeken moet worden wie daadwerkelijk recht heeft op de uitkering die men krijgt en wie maakt misbruik harder aanpakken.

  reageer
 • Peter

   

  Laatst een onderzoek gelezen over de mensen die bij de voedselbank lopen en wat blijkt het grootste deel zit in de problemen door schulden die ze hebben gemaakt ipv. Te sparen voor je spullen. Ook blijkt dat er veel mensen blijven roken en mobieltjes hebben. Altijd maar dat zielige gedoe.

  reageer
 • Suus

   

  Helemaal mee eens, ik ken er ook die er misbruik van maken , ze hebben meer te besteden dan iemand die werkt en het minimumloon verdiend, door al die voorzieningen is de prikkel om te gaan werken verdwenen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dan draai je het om. Democratie is niet dat er alleen maar gebeurt wat Jeroen oké vindt. Maar de huidige coalitiepartners een electorale douw geven kan gewoon hoor! Alternatieven genoeg.

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik denk dat de afgelopen jaren wel hebben uitgewezen dat stemmen bijkans nutteloos is.

  reageer
 • ron

   

  je wil graag ruilen begrijp ik ???

  reageer
 • markp

   

  Alsof verkiezingen iets veranderen hier! politiek is blind of bang het misbruik aan te pakken. zitten teveel kiezers tussen. iedereen kent wel iemand die misbruik maakt van WAO, UITKERING OF BIJSTAND. misbruik van de toeslagen. heb zelf een buurman die woont in dezelfde huurhuis als ik. betaald minder huur omdat wij beide werken, ontvangt huurtoeslag, zorgtoeslag, betaald geen gemeente belastingen etc. etc. gaat eens in de zoveel tijd gratis naar de kapper (als bijstand gerechtigde) mag gebruik maken van de voedselbank, kledingbank en nu cadeaus halen in de cadeau bank in het centrum. Maar werkt in de weekenden bij een pizzeria in Nijkerk ergens en gaat elke jaar 2x op vakantie naar Turkije. Als je dit meld bij de UWV krijg je antwoord dat het word onderzocht!! dit was 2 jaar geleden inmiddels heeft hij ook een nieuwe auto die op naam van ex vrouw staat en die officieel eigen huis heeft maar elke dag mijn buurvrouw is bij het hond uitlaten. maar we mogen straks weer stemmen ja!!! dat zal veel uitmaken. maar wij twee verdieners die hard werken en net boven sociale norm overhouden en die afgelopen jaar niet op vakantie konden moeten vooral stil blijven en niet klagen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  18 maart verkiezingen! Leef je uit!

  reageer
 • Derrick

   

  Dat doet dan toch niet af aan de noodzaak?

  reageer
 • Daan

   

  De mensen die gebruik maken van het voedselloket hebben het inmiddels beter dan mensen met een inkomen net boven de sociale norm want die krijgen niets! Voedsel- kleding-speelgoed-vakantiebank, de plusbus, vrijstellingen belastingen en allerlei toeslagen goh wat hebben wij het slecht in Nederland.

  reageer
 • Derrick

   

  Lekker belangrijk! Het gaat om het goede doel. Goed initiatief. Ik hoop dat er nog veel meer dan tweeduizend euro wordt opgehaald.

  reageer
 • Paul

   

  Waat slaat dat nu weer op?

  reageer
 • 13xx

   

  Wat heeft dat met de tuin te maken?

  reageer
 • me

   

  lekker belangrijk!

  reageer
 • John v/d H

   

  Rob is een hardwerkende tuinbaas. Mag dan wel in een aardige BMW rijden, maar werkt net zo hard mee als zijn eigen mannen. Hij staat voor 0700 uur in de ochtend zijn aanhanger vol te laden en dat mag gezegd worden. Lees: enge vent? Nou, dat mag je vinden, maar ben jij nuchter voor 0700 uur aan het werk? Ik niet!

  reageer
 • Serge

   

  Ik vind Rob een enge man.

  reageer
 • Trijntje

   

  Hoop dat er veel geld wordt opgehaald want dit is echt nodig! Mooi initiatief!

  reageer
 • Trijntje

   

  Zal vast mooi worden goed initiatief voor voedselloket! Hoop dat veel mensen doneren want dit is echt nodig!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert