Vertrekkend gedeputeerde hoeft niet vervangen te worden

FLEVOLAND
Vertrekkend gedeputeerde Marc Witteman hoeft niet vervangen te worden. Dat vindt een groot deel van de statenfracties in Flevoland.

PvdA'er Witteman is dinsdag officieel voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht in Utrecht en vertrekt waarschijnlijk in de loop van januari.

Veel Flevolandse fracties vinden dat de meeste dossiers van Witteman al zijn afgerond en dat collega-gedeputeerden zijn taken tot aan de verkiezingen kunnen overnemen. Alleen de PvdA, de Partij voor de Dieren en 50Plus laten weten dat een tijdelijke gedeputeerde de portefeuilles van Witteman moet waarnemen.

De ChristenUnie en de VVD willen eerst binnen het college bespreken of vervanging nodig is, of dat de werkzaamheden onder andere gedeputeerden verdeeld kunnen worden.

reacties (5)

 • Derrick

   

  Wat doet een gedeputeerde eigenlijk?

  reageer
 • tja

   

  Kun je rekenen hoe druk zo'n man het heeft, hoeft niet vervangen te worden

  reageer
 • eurotekens

   

  een paar maanden in de raad en dan wachtgeld opstrijken zonde geld voor de paar maanden. ik zou zeggen steek dat geld in de zorg kan je bijna 1 fte mee financieren.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je kan nooit zeker weten dat er op die portefeuilles niets gebeurt in die korte tijd. Dus iemand benoemen lijkt me wèl belangrijk.

  reageer
 • KC

   

  Goed idee voor de laatste paar maanden. Jammer dat Marc weg gaat.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert