Handtekeningen voor behoud bomen Kruidenwijk

ALMERE
Bewoners van de Kruidenwijk in Almere hebben donderdagmiddag een petitie met 300 handtekeningen overhandigd aan wethouder Frits Huis.

De bewoners pleiten ervoor om de bomen in hun wijk te behouden. De gemeente is al enige tijd bezig met het kappen van bomen in de Kruidenwijk, omdat ze het licht wegnemen en met hun wortels stoeptegels omhoogduwen.

Vorige week hadden de bewoners al een fotoserie over de bomen op internet gezet. Met deze petitie hopen de bewoners dat de wethouder stopt met de bomenkap.

reacties (6)

 • IPI van der Erve

   

  Ik ben faliekant tegen deze bomenkap. Begin 2000 ben ik in de kruidenwijk komen wonen omdat het een van de groenste wijken was in Almere. Sinds 2007 is meer dan 80 % van de bomen in de omgeving gekapt vanaf de Markerkant tot aan de Kringloopwinkel. Nu gaan de laatste bomen weg, met het gevolg dat bewoners van 6 woningen regelrecht mijn woonkamer en slaapkamer in kunnen kijken. Ik heb in februari 2014 geprobeerd om de kap van een krentenboompje en een pruimenboom achter mijn tuin nog te redden omdat die weliswaar op gemeentegrond staan, maar ik sinds november eigenaar ben van dat stuk grond. Maar bomenkap-plan was bomenkap-plan, die bomen(?) moesten weg! Nu zit ik volkomen te kijk voor iedereen die achter mij woont, ben mijn schaduw in de zomer kwijt en heb twee uitgeschoten boomstronken staat die de gemeente weigert weg te halen. Het stinkt hier sinds deze zomer naar de Nuon centrale, naar de uitlaatgassen van de Markerkant en Hoge Ring en ook de kerosinedampen zijn niet meer te harden. En dan praat ik nog niet over de toename van herrie van al het autoverkeer. Als je geen bomen wilt hebben zoals blijkbaar uit de reacties te lezen valt, ga dan lekker ergens op een flat in Rusland wonen of in China. Want overal in Nederland staan bomen, en dat is niet voor niks. Door het uitkleden van de wijk lijkt het hier meer en meer op de Schilderswijk in Den Haag, zelfs daar staan bomen,

  reageer
 • .\/\/.

   

  Bomen hakken: mensen boos. Bomen laten staan: mensen boos (andere mensen). Dus: gemeente moet gewoon haar plan trekken, en doen wat nodig is.

  reageer
 • Eddie

   

  Weg met die bomen!!!!

  reageer
 • ron

   

  het zou wel zo handig zijn als dit soort eenzijdige handtekeningenlijsten niet zouden mogen worden toegepast maar dat mensen een hokje invullen met hun keuze.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Het is gewoon planmatig onderhoud net als in alle oudere wijken al gebeurd is. Hoeveel mensen wonen er in Kruidenwijk en het betrokken gebied. En hoe denken mensen zonder enige ervaring in groenbeheer het beter te kunnen weten?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • C Schilstra

   

  Ik wil juist erg graag die bomen in kruidenwijk eruit. De overlast is heel erg groot. Geen zonlicht meer te veel blad het hele jaar door lastige wortels enfin weg ermee. Heel graag zelfs!!!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert