70.000 euro om schulden inwoners te voorkomen

ZEEWOLDE
Het college van burgemeester en wethouders in Zeewolde wil 70.000 euro uittrekken om schulden bij inwoners te voorkomen.

Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland moet het project in 2015 gaan uitvoeren. Die voert voor Zeewolde al jaren de schuldhulpverlening uit. Door de crisis komen steeds meer mensen in de schuldhulp terecht. Door hen op tijd te helpen hoopt het college te voorkomen dat ze met zwaardere problemen te maken krijgen.

De pilot duurt een jaar. Daarna wordt besloten of het project wordt doorgezet. Van de 70.000 euro, wil het college 20.000 euro inzetten van het Rijk. Die geeft de gemeente tot en met 2017 jaarlijks 20.000 euro om sociaal economische gezondheidsverschillen terug te dringen.

reacties (6)

 • Kan niet op

   

  En het gaat maar dooooor, nu weer voor het niet kunnen/willen rekenen. 8ter elke 'zielige' NLer staat inmiddels een overbodige ambtenaar die ons afgenomen belasting geld kado doet aan de almaar groeiende kweetnie generatie.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Lekker makkelijk oordelen weer. Natuurlijk zijn er mensen die er een zootje van maken, maar er zijn ook mensen die door buiten hun schuld in de problemen raken. Overlijden, invaliditeit, werkloosheid, echtscheiding, ziekte...dan kan je nog zo'n burgerlijk huishoudboekje hebben. Iedereen, ècht iedereen heeft een grens.

  reageer
 • Filmwijkster

   

  Ik kan mensen niet veroordelen, maar soms baal ik van mijzelf en mijn oer burgerlijke huishoud boekje! Immers met mijn belasting centen worden veel mensen met "schulden"gefaciliteerd.

  reageer
 • Koos Hopeloos

   

  Dat lijkt mij geen goed idee omdat vele gewoon niet met geld kunnen omgaan en er dus hele andere dingen mee gaat doen dan het aflossen van schulden...

  reageer
 • HM

   

  Daarmee voorkom je geen schulden maar maak je juist nieuwe schulden! Als mensen leren dat anderen hun problemen en dus ook schulden wel voor hun oplossen, bereik je nooit iets. Mensen moeten leren dat je niet meer geld uit kunt geven dan je zelf hebt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sander

   

  Geef dat geld aan de mensen in kwestie, FIXED.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert