Raad stemt in met 1,3 miljoen voor De Gilden

DRONTEN
De gemeenteraad van Dronten heeft donderdagavond ingestemd met het voorstel om 1,3 miljoen euro uit te trekken voor het stimuleren van woningbouw in de wijk De Gilden.

Met dat geld wordt een half jaar lang korting gegeven op bouwkavels. De lege plekken moeten zo worden gevuld, zodat de wijk kan worden afgebouwd en de definitieve bestrating er kan komen.

De PvdA-fractie deed eerder het voorstel om van de lege kavels speeltuintjes te maken, maar dat kost volgens het college meer geld. Volgens wethouder Hans Engelvaart kan de gemeente tot vijf miljoen euro mislopen als niet wordt geprobeerd de kavels aan de man te brengen.

reacties (9)

 • Jaap

   

  Dit gaat ten koste van de eigenaren van woningen die het huis te koop hebben staan. De waarde van hun woningen is al jarenlang achteruit gegaan. Dit wordt door deze maatregel versterkt. Jammer dat hier overheen wordt gewalst. Hou alsjeblieft rekening met iedereen, niet alleen met de gemeentekas!

  reageer
 • MW

   

  Tuurlijk is het balen als zoiets gebeurd. Maar om gelijk terug te gaan bij misgelopen korting, aanbieding, rente-, benzine-, whateververlaging..... Dat is gewoon pech.

  reageer
 • MW

   

  Tuurlijk is het balen als zoiets gebeurd. Maar om gelijk terug te gaan bij misgelopen korting, aanbieding, rente-, benzine-, whateververlaging..... Dat is gewoon pech.

  reageer
 • De oude ingenieur

   

  Het gaat hopelijk ten laste van het profijt wat men dacht te hebben. En krijgen de eerdere kopers nog wat compensatie of moeten die de buren subsidiëren?

  reageer
 • Antje advocaat

   

  Als dit na een paar dagen zou gebeuren kun je in de winkel alsnog om die korting vragen. Het is ook heel normaal om die dan te krijgen. Anders breng je de spullen gewoon terug.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Henk

   

  Woon zelf ook in de Gilden en denk dat je niet kan procederen tegen de gemeente. De prijs van de kavel gaat namelijk niet naar beneden (grondprijs) ze geven alleen tijdelijk een korting en dat krijgen aannemers bijvoorbeeld ook als ze eerde gaan bouwen of meerdere kavels tegelijk afnemen. . Ik ben echter meer benieuwd of de gemeente de bouwvoorschriften gaat aanpassen. Zo mocht er eerst geen kelder onder, dat hebben nu toch sommige wel, lood was verboden, nu wel hier en daar zichtbaar... In de voortuinen zou iedereen een haag moeten hebben.... nog geen 25% heeft dit... en dit staat in het koopcontract... Benieuwd wanneer de gemeente hierna gaat kijken...

  reageer
 • Johan B

   

  Hoezo procederen? Als jij vandaag een wasmachine koopt, en over twee maaanden is hetzelfde type in de aanbieding, dan ga je zeker ook procederen?

  reageer
 • harm

   

  dus de huidige bewoners hebben de volle pond betaald en.....mogen ook nog eens meebetalen aan deze stupide plan.....

  reageer
 • Gijs

   

  En de huidige bewoners hebben het volle pond betaald. Lekker dat wordt procederen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert