Parkeerboetes door storing Yellowbrick

ALMERE
Een aantal klanten van parkeerservice Yellowbrick heeft afgelopen weekend in Almere onterecht een parkeerboete gekregen. Door een storing zijn er in het hele land tientallen boetes uitgedeeld. Sommige boetes konden worden teruggedraaid, maar niet in Almere.

Klanten van Yellowbrick kunnen met een applicatie op de telefoon hun parkeertijd starten en stoppen. Daardoor is een parkeerautomaat overbodig. Maar dat ging afgelopen weekend onder meer mis in Almere. Daar werden gegevens vertraagd doorgegeven, waardoor controleurs niet konden zien dat parkeerders hun parkeerplaats wel hadden opgegeven.

Yellowbrick raadt gedupeerden aan om een bezwaarschrift in te dienen. Daarnaast biedt het bedrijf een appeltaart of kaartjes voor Boom Chicago aan om het leed te verzachten.

reacties (6)

 • Herman

   

  Betaald parkeren afschaffen dan heb je al dat gelazer niet.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Yellowbrick heeft een overeenkomst met de gebruiker om een bepaalde dienst te verlenen. Yellowbrick heeft hierin gefaald en zegt tegen de klanten "zoek het maar uit" . Dan weet je in ieder geval met wie je in de toekomst GEEN zaken moet doen toch?

  reageer
 • Antje advocaat

   

  Zij zullen toch de volledige bekeuring en een schadevergoeding moeten betalen. Is men helemaal van het pad af met zo'n taart en een kaartje waar je niet naar toe wil.

  reageer
 • Rita

   

  Idd ben zelf ook de klos , Maar kan er zelf achter aan ,yellowbrick maakt zich er heel makkelijk van af

  reageer
 • Kareltje

   

  Als de verwerking van de betaling via Yellowbrick niet goed wordt afgehandeld, is dat dan niet iets wat Yellowbrick met de gemeente op moet lossen? Nu moeten klanten van Yellowbrick er zelf achteraan.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ikbenik

   

  Niet de eerste keer dat dit gebeurt. Het vervelende is dat de controleur de boete kan intrekken als je hem de app laat zien waarop je parkeeractie staat ten tijde van de boete. Maar controleurs vertikken het om te doen en zeggen je dat het niet kan. Dit is dus niet waar, het kan wel maar ze willen het niet vanwege de administrative rompslomp. En dat is dus jammer. Sowieso slecht dat dit weer gebeurd bij Yellowbrick maar ook controleurs kunnen wel wat meegaand zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert