3800 cadeaus voor VoedselLoket Almere

ALMERE
Er zijn in totaal 3800 cadeaus ingeleverd bij de cadeaushop van het VoedselLoket in het stadshart van Almere. In die cadeaushop konden mensen tot woensdag kerstcadeaus inleveren voor minder bedeelde Almeerders.

Er zijn zowel nieuwe als gebruikte spullen ingeleverd. Daarnaast is er voor ruim duizend euro verkocht aan ingebrachte goederen en hebben gulle bezoekers nog eens bijna tweeduizend euro extra gedoneerd.

De actie is een initiatief van het VoedselLoket Almere en Citymall Almere.

reacties (19)

 • Peter Aggenbach

   

  Volledig eens met Sofie. Wat heb ik een hekel aan al dit soort inzamelingsacties. Het is in mijn ogen ordinair bedelen. Ga maar lekker op het Binnenhof demonstreren, tenslotte wordt daar de inkomenspolitiek gemaakt. Laat ons argeloze klanten in supermarkten aub met rust. Ik geef nooit iets aan de Voedselbank, de vrijwilligers krijgen wat woorden naar hun hoofd, als "schandalige idioterie: ga in Den Haag bedelen". Wél geef ik 1x per jaar 10 Euro aan de vriendelijke lachende 'Roemeen' met zijn Daklozekrant. Zijn krant mag hij houden,...

  reageer
 • Hoi

   

  Helemaal mee eens Sophie!

  reageer
 • stef

   

  volgens mij is de grootste groep die hier gebruik van maakt meer richting uw leeftijd dan naar de jongeren.ik heb zelf ook geen schulden buiten de hypotheek die ik altijd netjes aflos. wij verdienen onder modaal maar kunnen alles doen wat wij willen, nee geen gekke of luxe dingen, occasion ipv nieuwe auto met aflossing, dat wel weer. door mensen alles te geven worden ze lui. maar... kinderen mogen geen slachtoffers worden van de onkunde van de ouders, helaas hebben er voor mijn gevoel te veel ouders, die niet met geld om kunnen en willen gaan, kinderen. maar voor de kinderen is dit wel een goed en mooi initiatief!

  reageer
 • Jaap

   

  Wel erg moralistisch .W.

  reageer
 • Wandelaar

   

  Ik ben 66 jaar geen schulden ook nooit gehsd , een mobieltje 2,50 p maand Kan me prima redden hoef niet alles te hebben Als de jonge mensen nu zo eens gaan leven ,komen ze ook niet in de problemen .en als dat door een eigenbedrijf wel gebeurd ,kan je daar met hulp ook uit komen en zal je daar zelf aan mee moeten betalen ,en echt minder moeten

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Suus

   

  Hoezo kerstgedachte? Heeft er niets mee te maken.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Hou, de kerstgedachte wordt hier weer vrijuit beleefd zo te zien. Bravo allemaal.

  reageer
 • Dnz

   

  Zat zo es te denken... wie weet bestaat het al? ik weet het eigenlijk niet... Aankloppen bij de voedselbank oid.? = dan meteen ook het volledige pakket: - voedsel - grondig doorlichten van bezittingen / fin. mogeliijkheden. - verplicht hulp bij stoppen met roken oid. - verplichte budgeteringscursus - verplichte sollicitatie cursus - verplicht vrijwilligers werk (in werkconditie blijven/komen) - "praatgroepen" prioriteiten stellen / assertiviteit / wat is armoede? : zorg op maat met maar één doel: zo snel mogelijk op eigen benen en hier nooit meer naar terug willen. - bovenal geldt natuurlijk hulp op maat. 2 doelen: structureel minder uitgeven + meer inkomen genereren.

  reageer
 • dronten

   

  ik ben het er helemaal mee eens. mensen in mijn omgeving en daar behoor ikzelf ook bij, hebben een laag inkomen. Geen schulden en kan nog steeds rondkomen. zelf prioriteiten stellen en daarbij ook nog een klein bedrag per maand sparen. Zoals klein geld van de wekelijkse boodschappen geld

  reageer
 • markpb

   

  Ik vraag me altijd af hoe? en wie controleert of de goederen en geld bij de juiste mensen terecht komt. ik geloof dat er mensen zijn die bij dit soort acties gebaat zijn, maar weet ook dat er heel heel veel misbruik wordt gemaakt. kijk alleen naar de soort auto's die bij de voedsel bank staan een goederen ophalen. kan/mag je wel auto rijden, roken etc. hebben als je van het minimale moet rond komen en gebruik maakt van alle regelingen.

  reageer
 • Niks

   

  2 a 3 jaar afzien bij persoonlijk faillisement. Wees blij dat zoiets bestaat. Vind het belachelijk dat iemands schulden worden kwijtgescholden als je daarin beland bent geraakt. Je was er zelf bij, bij het afsluiten. Ik betaal ook mijn eigen schulden netjes. Heb 1 prepaid telefoon, geen auto, uitkering, ik rook, heb 1 hond, schulden door ex. Het is soms lastig, maar mij hoor je niet klagen.

  reageer
 • Paul

   

  Volgens mij raakt legt ze precies de vinger op zere plek, we slaan door in zielig doen.

  reageer
 • Juul

   

  Het slaat door.... Jumbo kerstactie: Er wordt daar een kerstdiner gepresenteerd welke ik zelf nog nooit heb gehad. Linda foundation: ontvangers rennen naar de winkel en geven de bonnen gelijk volledig uit. Zuinigheid wordt hierdoor juist niet gestimuleerd. En ga zo maar door.

  reageer
 • Liza

   

  Er zijn ook mensen die er niet voor gekozen hebben, vanwege b.v. de partner die ze met schulden laat zitten en zelf met de noorderzon vertrekt..

  reageer
 • Sjors

   

  Zo help je kringloopwinkels in faillissement, krijgen ze die medewerkers er ook bij als arme drommel van de voedselbank.

  reageer
 • Je weet niet waarover je het hebt Sofie.

  reageer
 • Juul

   

  Ben het helemaal met je eens. Ken ook genoeg mensen die het ook met een minimum te stellen heeft. Petje af voor hun manier van leven zonder al deze ...banken. Prioriteiten stellen is opdracht no 1.

  reageer
 • Sofie

   

  Voedselbank, kledingbank, speelgoedbank, vakantiebank, is dat nu echt allemaal nodig met al die toeslagen en uitkeringen die we in Nederland kunnen aanvragen, is het geen kwestie van prioriteiten stellen en geen schulden maken? En nu niet zeggen dat ik niet waar ik het over heb want ik maak het in mijn omgeving mee dat mensen die echt niet veel te besteden hebben het ook redden!

  reageer
 • Ab

   

  Mooi initiatief. Moet vaker geinitieerd worden. Mijn bijdrage ligt er ook.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert