Aantal gedwongen ontslagen bij Vitree valt lager uit

FLEVOLAND
Bij jeugdzorgorganisatie Vitree vallen minder gedwongen ontslagen dan werd verwacht. Volgens bestuurder Paul van der Linden komt dat vooral doordat zo'n veertig medewerkers gebruik hebben gemaakt van een vertrekregeling, die onderdeel is van het sociaal plan.

Onder andere een aantal groepsleiders kan hierdoor gewoon aan het werk blijven. Voor twintig medewerkers moet per 1 juli wel ontslag worden aangevraagd. Zij werken in alle lagen van de organisatie.

Aanvankelijk meldde Vitree dat er 73 arbeidsplaatsen zouden moeten verdwijnen. De ontslagen zijn volgens Vitree vooral het gevolg van bezuinigingen van de overheid.

reacties (7)

 • Flevoburger

   

  Droevig, ze brengen het alsof het goed nieuws is. Minder "gedwongen" ontslagen veranderd niets aan het feit dat er daar een beste bak mensen uit gaan. De landelijke overheid parkeert dus het probleem van de jeugdzorg bij de plaatselijke autoriteiten en verwacht dat dit plaatselijk met minder geld wordt opgelost. Dat men hier nog helemaal niet klaar voor is dat is dan weer een ander ding. Opvallend is het dan dat diezelfde overheid , als het gaat om beperking van de topinkomens van de semi-publieke sector, ineens wel roept "Ho ho nog niet invoeren want daar zijn ze nog niet klaar voor.... "

  reageer
 • Dnz

   

  Munroe: kun je je nader verklaren? wellicht bedoel je dat de directie zichzelf had moeten ontslaan? zou best eens kunnen dat dit gedeeltelijk is gebeurd. lees: "alle lagen" ..

  reageer
 • Rob

   

  Munroe hulp nodig?

  reageer
 • Ik

   

  Wat ash zegt!

  reageer
 • Ash

   

  Zo'n opmerking zegt iets meer iets over jou dan over de organisatie. kansloos!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Munroe

   

  Spijtig. Ik had graag gezien dat ze alle medewerkers van deze organisatie hadden ontslagen.

  reageer
 • Gerdina

   

  Trieste zaak.De kinderen en anderen die hun hulp hard nodig zijn worden uiteraard de dupe.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert